Primăria Sibiu identifică zonele cu ambrozie. Vrea exterminarea plantei alergene

Primăria Municipiului Sibiu prin Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului Sibiu, Serviciul Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi și Serviciul Juridic – Contencios şi Registrul Agricol participă la campania națională “28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia”, inițiată de Agenția Națională de Protecție a Mediului.

Astfel, sâmbătă, 28 septembrie, între orele 10:00 – 15:00, reprezentanții serviciilor menționate vor ieși în teren cu scopul de a identifica eventuale locații unde crește planta invazivă Ambrosia artemisiifolia, denumită popular iarba pârloagelor.

În cazul în care se vor identifica locații pe domeniul public unde crește această plantă, serviciul abilitat va cosi spațiile respective. Dacă planta se va identifica pe proprietăți private, deținătorii terenurilor vor fi somați să ia măsurile necesare pentru eliminarea acesteia prin cosire. Eventualele cantități colectate de pe proprietățile private vor fi predate de deținătorii terenurilor operatorului de salubrizare S.C. Soma S.R.L., pe bază de bon de cântar. Operatorul SOMA SRL poate fi contactat telefonic la numărul de telefon 0269/988.

Primăria Municipiului Sibiu solicită proprietarilor de terenuri să se alăture acestei campanii, să verifice dacă pe terenurile intravilane sau extravilane pe care le dețin crește această plantă și să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației invazive și pentru eliminarea ei.

Pentru corecta informare a cetățenilor cu privire la această plantă, găsiți aici …….un ghid cu ajutorul căreia se poate identifica această plantă și în care sunt descrise măsurile care trebuie aplicate pentru eliminare.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Asa merge Romania politia masoara modelul de la cauciucurile la masina , lumea cauta ambrozie prin tara si in tara mor oameni in accidente de masina pentru ca nu avem infrastructura si spitale… pentru 2 turisti din Oradea vaneaza ambrozie prin tara…ramane de vazut ce interese au cei doi turisti din Oradea…

  2. S-a facut cumva un studiu sa se stie incidenta alergiei cu ambrozie la Sibiu. Cate cazuri au fost identificate? Poate sunt mai multe persoane cu alergie la polen si atunci ar trebui sa combatem albinele fluturi florile copacii si vantul prin recladirea si inaltarea zidurilur vechi ale Sibiului…