”mo”, filmul care prezintă abuzurile sub toate formele, în proiecție la sibiu

Pelicula, în regia lui Radu Dragomir, cu Dana Rogoz si Răzvan Vasilescu, a fost inclusă în selecția unor festivaluri de renume (TIFF, Sarajevo, Cairo) și va fi lansat în cinematografele din România pe 4 octombrie.

Filmul spune povestea Monicăi (Mo) și a prietenei ei, care sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. După ce îl roagă să mai dea o data examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul.

YouTube video

Mo este un film provocator, ce aduce în discuție un subiect prea rar abordat în spațiul public din România – abuzul de putere, cât și abuzul sexual fiind prezentate foarte de aproape într-o lume în care tinerele femei ajung să fie victime sigure, iar lipsa de solidaritate între ele le lasă singure în relația cu prădătorul și în experiența traumatică.

”Ne dorim și, ca prin prezența acestui film în sălile din România, să redeschidem discuția despre fenomenul #metoo, care, în afara unor testimoniale într-o bulă de pe Facebook, nu existat propriu-zis. Deși filmul nu a pornit cu această intenție, am realizat că va fi asociat cu această mișcare și ne bucurăm de o nouă ocazie de a dezbate problema”, spun promotorii peliculei.

La Sibiu, MO va fi prezentat publicului în data de 9 octombrie, de la ora 20:45 în Sala Mare a Centrului Cultural Ion Besoiu.

Ultima oră

Comentariul meu