memorialul elemer tordai 2019: bc csu sibiu a pierdut finala cu u-bt cluj napoca

Suporterii sibieni au avut parte de două zile de baschet, după o lungă pauză competițională. BC CSU Sibiu, U-BT Cluj Napoca, Baschet Club Timișoara și CSO Voluntari au fost prezente pe parchetul Sălii Transilvania pentru ediția din acest an al Memorialului Elemer Tordai.

După ce în prima zi a competiției, BC CSU Sibiu și U-BT Cluj Napoca s-au impus în cadrul primelor meciuri, acestea au jucat, seara trecută, finala Memorialului.

După un meci intens și foarte disputat, U BT Cluj Napoca s-a impus scor 74-68! Echipa noastră a condus ostilitățile timp de 28 de minute, desprinzându-se la o diferență de 13 puncte pe finalul sfertului al treilea. BC CSU Sibiu a etalat un baschet frumos, punctând cu lejeritate de la mare distanță în prima repriză (10x3p). Jared Jordan a dirijat atacurile noastre iar Chatman și Philmore au întors plasa de 6 ori. Din păcate, conducătorul nostru de joc a suferit o entorsă iar stafful medical, antrenorul și jucătorul au decis să nu forțeze. Clujul a revenit iar finalul de partidă a fost pe muchie de cuțit. A fost un test excelent înaintea Supercupei României programată pentru sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 18:30, la Oradea.

”Un meci în care noi am stat destul de bine, cel puțin în primele 3 sferturi. Am avut multe momente bune de joc, din păcate, imediat ce conducătorul nostru de joc s-a accidentat, nu am mai reușit să ne găsim drumul spre coș. Am marcat puțin în sfertul 4 iar Clujul a câștigat meritat. De asemenea, sunt convins că, de fiecare dată, echipa mai agresivă va reuși să aiba câștig de cauză, cel puțin în meciurile dintre noi și Cluj. Am avut foarte multe turoveruri în sfertul 4, nu pot să fiu mulțumit de acest lucru, am atacat cu frică și va trebui să corectăm acest lucru”, a spus Dan Fleșeriu, la finalul partidei.

La finalul partidei, finalistele au fost premiate iar directorul BC CSU Sibiu, Horațiu Floca si Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet, alături de doamna Iolanda Mitea i-au oferit Bursa “Ilie Mitea” lui Andi Călin, sportiv care a făcut anul acesta pasul spre seniori, fiind junior CSU Sibiu încă de la 8 ani, sub comanda lui Sandu Rubint.

BC SCM Timișoara s-a impus în finala mică, împotriva CSO Voluntari, completând astfel podiumul turneului.

Cu ocazia acestui eveniment am dat startul campaniei ”Marchez cu Inima Sus” prin care BC CSU Sibiu și suporterii noștri abonați vor sprijini, de-a lungul întregului sezon 2019/2020, activitatea Asociației ”Sus Inima”. 2310 s-au strâns din donații, în cele două zile ale Memorialului Elemer Tordai.

În timpul sezonului competițional, suporterii abonați ai BC CSU Sibiu vor fi îndemnați să ne anunțe, printr-un mesaj transmis pe Linia Galben-albastră (Whatsapp 0749076365), în cazul în care nu pot fi prezenți la unul dintre jocurile de pe teren propriu. Locul său va fi oferit altui suporter sibian care dorește să asiste la partida respectivă, iar echivalentul tichetului de acces va fi redirecționat către Asociația Sus Inima. În ziua meciului vom anunța numărul de bilete disponibile prin această campanie și vom comunica ora la care acestea pot fi procurate de la intrarea în Sala Transilvania.

Raționamentul nostru ține de dorința de a avea meci de meci sala plină, de a facilita accesul unui alt suporter care nu a reușit să își procure tichet de acces sau abonament, dar și de a întoarce comunității sibiene sprijinul de care se bucură echipa de baschet BC CSU Sibiu.

BC CSU Sibiu a strâns aproape 1500 de suporteri abonați, pentru sezonul 2019/2020, în condițiile în care capacitatea sălii este de 1800 de locuri, un record pentru baschetul românesc!

Memorialul Elemer Tordai este un eveniment finanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Sport 2019.

Ultima oră

Comentariul meu