foto protest inedit al locuitorilor din arhitecților - copii cu măști pe față și mesaje pe ghiozdane

Cartierul Arhitecților este zona care a cunoscut cea mai mare expansiune din ultimii ani. Acest lucru înseamnă mii de locuințe noi cu și mai multe mii de locuitori. Majoritatea sunt familii tinere, cu copii. De ceva vreme cer autorităților să le creeze trasee pentru transportul în comun, străzi de acces mai largi și transport pentru elevi. cum până acum nu s-a rezolvat nimic din cererile lor, au recurs la un protest inedit. 

Copiii din Cartierul Arhitecților au mers dimineața, spre școală, cu măști pe fețe. Au încercat să atragă astfel atenția asupra faptului că zona extrem de aglomerată este foarte poluată, iar din cauza faptului că nu există nici transport școlar, nici transport în comun, copiii trebuie să meargă pe jos kilometri întregi către școală și astfel să inspire noxele. Și pe ghiozdane au purtat mesaje ca ”Vrem autobuze școlare, nu statui nefolositoare”, ”Vreau să pot respira în drum spre școală”

foto protest inedit al locuitorilor din arhitecților - copii cu măști pe față și mesaje pe ghiozdane foto protest inedit al locuitorilor din arhitecților - copii cu măști pe față și mesaje pe ghiozdane

”Suntem din ce in ce mai multi locuitori in acest cartier, dar suntem in continuare ignorati. Si asta se intampla intr-un cartier nou cu familii tinere care muncesc si platesc taxe si impozite in 2 orase si ai caror copii nu au acces la mijloace de transport in comun, un lucru elementar in zilele noastre. Nu cerem lucruri extravagante, avem nevoie doar de transport in comun, autobuz scolar si sa se opreasca dezastrul urbanistic din acest cartier.

Copiii nostri accepta sa mearga si pe jos cate 3-4 km, chiar daca pe langa coloana de masini nu se poate respira, dar domnilor/doamnelor primari credeti ca e normal acest lucru? Nu vreti sa ne insotiti la o astfel de plimbare intr-o dimineata, poate va convigenti ca problemele expuse de noi sunt reale?” este mesajul locuitorilor din cartierul Arhitecților, postat pe pagina de facebook a zonei.

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. Doar cateva aspecte pentru cei care isi expun parerea fara sa se documenteze:
    – Transportul in comun si scolar nu este moft, este NORMALITATE indiferent de ce zona vorbim (vezi cazul altor orase)
    – Cartierul Arhitectilor este arondat la o scoala din Sibiu. La o simpla cautare pe net o sa gasiti aceasta informatie
    – Urbanismul in cartier arata mult mai bine pe hartie acum cativa ani si noi ne-am bazat pe asta cand ne-am mutat. Intre timp, casele s-au transformat in blocuri iar spatiile verzi, prevazute in planul urbanistic general, au fost “acoperite” de blocuri. Cum s-a realizat asta, nici noi nu stim, mai ales ca legea este clara in acest sens, dar puteti sa intrebati la CL Cisnadie. Puteti de asemenea sa faceti si o plimbare prin cartier si daca gasiti un spatiu verde amenajat, va rog sa-l faceti public.
    – Acei “straini” din Cartierul Arhitectilor sunt poate colegi cu voi la serviciu, care contribuie la viata sociala a Sibiului la fel ca si voi, platesc impozite pe venit care se intorc la bugetul local (sursa Proiectul de Buget pe 2019)
    Nu avem nici o vina ca am crezut ca autoritatile vor veghea la respectarea planului de urbanism initial, dar din contra, autoritatile au modificat acel plan aproband construictii din ce in ce mai mari si mai inghesuite, blocand toata zona.

  2. BAHAHAHHAH ce generatie de parinti cretini avem…sunt sigur ca primarul cisnadiei este proFUND impresionat de „protestul” vostru :)))) asta-i generatia FB de parinti, horror!

    PS: Apropo de cisnadie, de ce nu merg acolo la scoala odraslele? Doar sunt rezidenti ai orasului cisnadie, nu? 🙂 Ce cauta in SB? :)))

    1. Inainte sa scoti din putul negandirii rationamentul tau…
      Ia gandeste-te de ce nu merg copiii din acel cartier in Cisnadie la scoala?
      Pentru ca:
      1. E mai aproape Sibiu
      2. Sunt scoli mai bune
      3. In Sibiu lucreaza parintii

      Crezi ca daca ar merge la scoala in Cisnadie ar rezolva primarul ceva transport?

  3. Sa fiu mai clar : in articol un protestatar face precizarea ca platesc impozite in 2 orase . Este adevarat : pentru masina (BMW) la Valcea si pentru locuinta la Cisnadie. Este rusinos ca se folosesc de copiii :(, acest lucru spune multe despre cei care au initiat protestul. Sa le fie rusine ! Cand s-au mutat acolo nu stiau care este situatia ? Un apartament acolo costa 50% fata de unul din Sibiu, OARE DE CE?

    1. Oare cumva zona asta e în alta tara? Nu se aplica același legislație? Nu numai aici au venit oameni din alte orașe, ci și în Sibiu sau Selimbar. Dar totuși, majoritatea locuitorilor sunt mutați din Sibiu. Se pare ca o data cu mutarea lor au devenit dintr-o data „inferiori”. Oare nu ar trebui ca autoritatile sa vegheze ca lucrurile merg bine în urbea pe care o conduc indiferent de cât costa un apartament? Mai ales ca ei aproba urbanismul. Copii nu sunt folosiți, ci fac cunoscute problemele cu care se confruntă în drum spre școală. Sau este mai bine să-i lăsam de fiecare data sa respire acele noxe teribile cca 20 de minute pana ajung în Ciresica?