FOTO Alexandra suferă de tetrapareză spastică – Sibienii o pot ajuta să se facă bine

O fetiță de numai cinci anișori suferă de tetrapareză spastică. La naștere, copila avut hipoxie, adică lipsă de oxigen, în urma căreia a rămas cu tulburări de mișcare. Părinții ei au venit din județul Dâmbovița și s-au stabilit la Sibiu, deoarece aici micuța a avut cele mai bune rezultate. Acum, este nevoie de bani pentru o intervenție chirurgicală.

Niță Alexandra-Beatrice are cinci anișori, o vârstă la care joaca ar trebui să fie primul gând în fiecare dimineață. Din păcate, micuța suferă de tetrapareză spastică, iar asta o împiedică să se joace și ea la fel ca ceilalți copii.

Părinții ei au căutat ajutor în toate părțile, doar pentru a vedea că fetița se recuperează. Așa au ajuns să se mute din județul Dâmbovița la Sibiu, unde a avut cele mai bune rezultate. FOTO Alexandra suferă de tetrapareză spastică – Sibienii o pot ajuta să se facă bine

„Ne-am mutat din Dâmbovița aici, am avut rezultate bune la Sibiu. Facem multe terapii, printre care si terapie ocupațională. Din păcate, ea nu prinde bine nici cu mâinile… E nevoie de o intervenție chirurgicală”, spune Roxana, mama micuței.

Părinții au achitat deja avansul în valoare de 150 de euro, pentru o intervenție chirurgicală în Chișinău. Însă, în continuare, este nevoie de bani. Pentru moment, aceștia au nevoie de 1.900 de euro pentru operație. FOTO Alexandra suferă de tetrapareză spastică – Sibienii o pot ajuta să se facă bine

Apoi, după intervenție, o lună este nevoie de repaos total. Părinții spun că greul va începe după asta, deoarece fetița va avea nevoie de un plan de kinetoterapie extrem de intensiv, lucru care o va ajuta foarte mult. „Vom face kinetoterapie, musculatura va fi mai relaxată, atunci vom face progrese”, mai spune mama Alexandrei.

Alexandra trebuie să meargă la operație în 20 noiembrie. Până atunci, sibienii cu suflet mare pot dona în contul deschis pe numele mamei:

NIȚĂ MIHAELA ROXANA – RO44BRDE330SV09157173300 (CONT LEI)

Ultima oră

Comentariul meu