VIDEO FOTO - Maşina viitorului se fabrică la Marquard Sibiu

Compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu a anunțat joi, extinderea Centrului de Cercetare și Dezvoltare, care va avea până în 2022 peste 300 de angajați. Cu alte cuvinte, la Centrul de Cercetare Marquardt din Sibiu vor mai fi angajaţi 100 de ingineri software developers, care vor lucra la maşina viitorului, potrivit reprezentanţilor firmei.

O sută de noi locuri de muncă în următorii trei ani la Marquardt

Una din cele mai cunoscute fabrici de automotive din Zona Industrială Vest a municipiului Sibiu, Marquardt, va angaja 100 de oameni în următorii trei ani, la centrul de cercetare, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al companiei, Marius Constantin. Potrivit sursei citate, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare al acestei companii va avea peste 300 de angajaţi, până în 2022. Acest centru de cercetare s-a înfiinţat la Sibiu în anul 2008.

Se caută ingineri sofware developers 

Mourad Halilou, General Manager al Marquardt Sibiu a declarat că extinderea Centrului de Cercetare și Dezvoltare are efect imediat: “Prima etapă de extindere a început deja: derulăm o campanie de angajare a unui număr mare de ingineri software developers. Dezvoltarea Marquardt este un succes al companiei, însă el aparține în egală măsură și comunității locale, autorităților și partenerilor noștri”.

Marquard are birouri şi în centrul Sibiului

Odată cu această creștere, unele compartimente ale Centrului R&D Marquardt și-au transfera activitatea într-o clădire de birouri aflată în plin centrul Sibiului. Compania Marquardt a căutat noi spații de birouri, care să ofere angajaților o atmosferă deosebită de lucru.

La Sibiu se fabrică maşina viitorului

Odată cu inaugurarea noilor birouri, Marquardt va prezenta publicului un Demo Car – Mașina Viitorului, echipată cu tehnologiile produse de companie, care vor fi regăsite în automobile în viitorul apropiat, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Compania Marquardt, expertă în mecatronică interactivă, vă invită în viitor pentru a experimenta produsele sale inovative într-un mediu deosebit de interactiv. Pe scurt – DemoCar. Marquardt abordează trendul spre mașinile digitale și autonome aducând soluții integrate care sunt moderne și confortabile, însă în aceeași măsură inteligente și sigure. Noua generație de instrumente de bord Human – Machine Interface (HMI) joacă un rol în cockpit-ul viitorului. De exemplu sistemele touch screen sunt echipate cu senzori auxiliari. Conducătorul auto poate încuia ușa, ajusta poziția scaunului sau deschide geamul utilizând panoul de control “scaun & ușă”, aflat pe interiorul ușii. Panoul înregistrează atingerea și semnalizează cu un impuls poziția corectă a degetului. Cu o apăsare ușoară funcția dorită este activată. Aceste tehnologii responsive noi nu imită funcționarea pasivă a comutatoarelor mecanice, ci transmit un semnal de răspuns utilizatorului. “Creăm o adevărată interacțiune între modulul HMI și conducătorul auto, prevenind astfel erorile de operare,” explică Dr. Frank Stier, Șeful Departamentului de Inovare. Volanul multifuncțional operează cu un senzor de presiune similar. Pe partea stângă a volanului se selectează din meniu funcțiile: muzică sau navigație, de exemplu. Cu mâna dreaptă userul operează foarte ușor sub-funcțiile, cum ar fi albumele muzicale, piesele sau rutele alese. În centrul cockpitului atrage atenția un touch screen de dimensiuni mari și o consolă 3D din sticlă high-quality cu panouri interactive. Marquardt este prima companie care produce o suprafață de sticlă de asemenea dimensiune și echipată cu senzoristică electronică interactivă pentru bordul automobilelor. Compartimentul de bord este pe partea dreaptă. Aici Marquardt a amplasat suprafețe cu funcții inițial invizibile. Nu se văd pe nicăieri mânere, comutatoare, taste sau butoane. Un ușor swipe pe această suprafață deschide compartimentul torpedoului prin intermediul unui cod personalizat, care poate fi introdus la cerere. Pentru introducerea codului, numerele apar ca o proiecție de lumină pe suprafata bordului. Funcția apare doar când este nevoie și este însoțită de alte posibilități de afișare prin proiecție pe aceeași suprafață.

Animaţie luminoasă cu funcţii de asistenţă

Aplicația luminoasă de pe interiorul ușilor nu oferă doar lumină ambientală. Animația luminoasă LED oferă în același timp funcții de asistență cum ar fi lumină de avertizare sau prevenirea coliziunilor. În plus, o folie sensibilă inclusă în banda luminoasă acționează sistemul de aer condiționat. Lumina trece de la albastru la roșu în funcție de puterea aerului condiționat și de temperatura de la bord. Efectele de lumină din DemoCar acționează și noul sistem de acces keyless securizat produs de Marquardt: MIDAS. O lumină de pe ușa din partea șoferului își schimbă culoarea la apropierea acestuia, indicând interacțiunea prin intermediul undelor radio și distanța între cheie și vehicul. Marquardt dezvoltă, de asemenea, sisteme de acces cu criptare prin intermediul unui dispozitiv smartphone. Prin intermediul tehnologiilor inovative prezentate în DemoCar, Marquardt pregătește automobilul zilei de mâine, conform devizei companiei: “Noi vă aducem viitorul la o atingere de deget”.

Marquard Sibiu numără 2.800 de angajaţi

Marquardt, o afacere de familie înființată în 1925 în Rietheim-Weilheim, Germania, este una din companiile de vârf din domeniul producției de comutatoare și sisteme de comutare electromecanice și electronice. Componentele Marquardt sunt utilizate și în aparatura electro-casnică, unelte de mare putere și applicații e-Compania a înregistrat venituri din vânzări de 1.3 miliarde de euro în anul fiscal 2018. Anual Marquardt investește zece procente din venituri în cercetare și dezvoltare. Filiala din Sibiu s-a deschis în anul 2006. Marquardt România își derulează activitatea în 6 mari departamente: Electronică, Microcomutatoare, Injecție Mase Plastice, Vopsire & Laser, Asamblare și un Centru de Cercetare și Dezvoltare. Activitatea Marquardt Sibiu se bazează pe munca susținută și talentul a 2.800 de angajați.

Ultima oră