caută cartofii mov de cristian în magazinele transagape din sibiu - sunt delicioși

Cartoful mov  este considerată una din cele mai sănătoase legume datorită conținutului mare de antioxidanți care sunt substanțe anticancerigene. De mai bine de doi ani la Cristian sse cultivă cartofi mov. Vânzarea a mers foarte bine în supermarketuri, iar din această săptămână sibienii pot cumpăra cartofii mov produși local, și din magazinele TransAgape, în afară de Carrefour

CITEȘTE AICI POVESTEA ÎNFIINȚĂRII CULTURII DE CARTOFI MOV DE LA CRISTIAN

A mers bine ceapa, acum vin cartofiicaută cartofii mov de cristian în magazinele transagape din sibiu - sunt delicioși

Cosmin Codău este tânărul ce a avut inițiativa înființării unei culturi de cartofi mov la Cristian. ”După ce am studiat beneficiile legumelor mov am decis să pun bazele acestei culturi. Legumele mov sunt viitorul alimentației, deoarece conțin foarte mulți nutrienți și antioxidanți. Pe lângă cartofii mov, cultivăm și ceapă roșie Braunschweiger Dunkelblutrote, care este considerată cea mai bună ceapă. Are o culoare sângerie, este dulce la gust. O comercializăm tot în magazinele TransAgape, iar vânzarea a mers foarte bine, clienții sunt încântați de gustul ei”, spune Cosmin Codău.

Așa s-a ”lărgit„ colaborarea dintre Landwirtschaftliche CC și magazinele TransAgape. Aici se vor găsi și cartofii mov produși la Cristian. ”Vor fi ambalați în pungi de un kilogram și jumătate și se vor găsi în toate magazinele TransAgape din Sibiu. Pentru cei care acum descoperă această legumă am gândit o etichetă care să ofere informații despre cartofii mov, despre conținutul lor de vitamine și nutrienți și despre beneficiul consumului lor”, spune Cosmin Codău.caută cartofii mov de cristian în magazinele transagape din sibiu - sunt delicioșiBeneficii enorme pentru sănătate

Cartoful mov se poate găti exact ca cel alb. Se poate prăji, coace. Se pot face pireuri, ciorbe. Cel mai bine ar fi însă să fie copt sau prăjit, pentru că astfel se poate consuma și coaja, care este foarte sănătoasă, bogată în antioxidanți.
Ca și cartoful obișnuit, cartoful violet este bogat în vitamina C, potasiu, calciu, fier, proteine, fibre și carbohidrați. În schimb cartoful violet față de cel obișnuit este mult mai bogat în antioxidanți. Culoarea mov a cartofului este dată de cantitatea mare de antocianine care, fiind antioxidanți puternici, protejează organismul de diferite forme de cancer.

Scad tensiunea arterială

Un alt beneficiu important adus corpului este scăderea tensiunii arteriale. Dat fiind faptul că nu conțin grăsimi, cartofii violeți pot fi consumați chiar și în dietele de slăbire dacă nu sunt combinați cu unt, margarină sau smântână.
Datorită antioxidanților puternici, cartofii violeți ajută la dezvoltarea și întărirea sistemului imunitar și protejează celulele de eventuale boli cauzate de radicalii liberi.

Regula de bază în nutriție este că, cu cât o legumă sau un fruct este mai bogat în culoare, cu atât este mai nutritiv. Pe lângă reglarea tensiunii arteriale, cartoful mov protejează structura ADN-ului și încurajează producția de citokine, care sunt vitale pentru imunitatea organismului. Are, de asemenea, și proprietăți anti-inflamatoare impresionante, protejează sănătatea și integritatea capilarelor. În plus, ajută în reglarea hormonală, prevenind apariția unor boli în această zonă.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu