video foto - soluţii gratuite pentru sibienii care au probleme cu băncile sau ifn-urile

Orice sibian care are probleme cu banca sau IFN-ul la care este client, are posibilitatea gratis, să apeleze la ajutorul unui conciliator de la Centrul de soluţionare alternativă a litigiilor în domeniul bancar (CSALB). Tot ce este nevoie este să facă o cerere, care se poate transmite şi online, nu este nevoie să se deplaseze la sediul CSALB din Bucureşti.

Ce faci dacă nu îţi mai poţi plăti creditul şi nu ai bani să angajezi un avocat ca să dai în judecată banca

Cele mai dese cazuri sunt cele ale clienţilor care ajung în imposibilitatea să mai achite ratele la o bancă şi nu reuşesc să ajungă la o înţelegere cu aceasta. Un client nemulţumit de banca sa, care nu reuşeşte în dialogul cu cei de la bancă să găsească soluţii care să-i convină, dar nu are nici bani să-şi angajeze un avocat ca să dea în judecată banca, are posibilitatea să ceară ajutor gratuit, la CSALB. Consumatorul nu plăteşte nicio taxă celor de al CSALB. Mai mult, consumatorul poate trimite cererea online, fără să se deplaseze la sediu, adresa fiind www.csalb.ro. Se pot cere informaţii şi la numărul de telefon: 021.9414. Cazul se soluţionează în maxim 90 de zile.

Cine te ajută la CSALB să rezolvi problema cu banca

Cei de la CSALB colaborează cu peste 20 de conciliatori, printre cei mai buni specialişti în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înţelegerea părţilor are puterea unei hotărâri în instanţă, spun cei de la CSALB.

Protecţia Consumatorului şi Banca Naţională se numără printre cei care conduc CSALB

Activitatea CSALB este coordonată de un colegiu format din cinci membri desemnaţi de ANPC, ARB, BNR, asociaţiile de consumatori şi un membru independent.

28 de sibieni au cerut ajutor la CSALB în 2019

De la începutul anului şi până în prezent, 28 de sibieni au apelat la CSALB. Sibiul se numără printre judeţele cu cei mai puţini consumatori care cer ajutor la Centrul de soluţionare alternativă a litigiilor în domeniul bancar, potrivit lui Alexandru Păunescu, membru al Colegiului de Coordonare al Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar.

Un sibian nu a mai plătit o datorie de 17.400 de lei băncii după ce a mers la CSALB

“Unul din cazurile din judeţul Sibiu, rezolvate la CSALB se referă la o “bancă care a şters integral datoria pentru o descoperire de cont din 2016 şi şterge parţial datoria dintr-un credit de nevoi personale contractat în 2018. Suma pe care banca nu o mai cere consumatorului este de peste 17.400 de lei. Datoria rămasă va fi achitată în rate de 690 de lei pe lună, fără comision datorat băncii, în următorii cinci ani”, spun cei de la CSALB. Potrivit sursei citate, alt sibian a reuşit să îţi reducă cu 5.000 de lei datoria la o altă bancă. Un alt sibian a primit o reducere de 4.200 de franci elveţieni din datoria către bancă, datorită celor de la CSALB.

Ultima oră

Comentariul meu