video foto sibiul se mândreşte cu cel mai valoros muzeu din 2019 din europa! am luat oscarul muzeelor

Muzeul ASTRA din Sibiu a reuşit să fie primul din România care a obţinut „Oscarul” european al muzeelor, premiul Luigi Micheletti, o performanţă care va însemna nu doar atragerea de mai mulţi turişti, dar şi o recunoaştere europeană care se traduce prin o reclamă mai bună ca muzeul să obţină mai multe fonduri europene. Din păcate pentru angajaţi, acest premiu nu înseamnă nicio mărire de salariu sau vreo primă, pentru că legea nu prevede aşa ceva.

Muzeul ASTRA primul din România care ia „Oscarul” european al muzeelor

ASTRA este primul muzeu din România şi primul muzeu în aer liber din Europa care a primit „Oscarul” european al muzeelor, marele premiu Luigi Micheletti Award, a anunţat luni, directorul Ciprian Ştefan. „Acest premiu îl dedic în primul rând angajaţilor Muzeului ASTRA, dar şi familiilor lor. (…) O instituţie puternică de cultură cum este Muzeul ASTRA poate să iasă o prezenţă şi o recunoaştere la nivel internaţional. Este un premiu care ne onorează (…) Suntem singura instituţie din România care a luat acest premiu în ultimii 26 de ani”, a declarat directorul Muzeului ASTRA, Ciprian Ştefan.

Mândri că suntem sibieni şi că avem un muzeu căutat de sute de mii de turişti din toată lumea

Muzeul ASTRA din Sibiu a avut anul trecut, peste 600.000 de vizitatori din toată lumea. În acest an, muzeul sibian a fost vizitat de cei mai importanţi lideri europeni, la Summitul Partidului Popular European care a avut loc în Muzeul în aer liber. „La primirea premiului Luigi Micheletti pentru Muzeul ASTRA, ediţia 2019, am spus că acest premiu este în primul rând al muzeelor din România, pentru că muzeele din România au ce să ofere publicului şi pot şi e necesar să facă pasul în Europa, ca să arătăm că, nu doar discuţiile şi circul mediatic ne reprezintă ca ţară, ci şi cultura. Şi iată că în cazul nostru, cultura a ieşit pe locul întâi, la un premiu european. (…) Speram să luăm un premiu, dar nu ne aşteptam ca premiul Luigi Micheletti, cel mai important în cadrul acestei competiţii, pe zona noastră de aplicare, să fie dat Muzeului ASTRA din Sibiu. (…) Pot să spun că este Oscarul european al muzeelor din momentul de faţă”, a mai spus Ciprian Ştefan.

Au adus „Oscarul” european al muzeelor la Sibiu, dar rămân cu aceleaşi salarii

Performanţa europeană a celor de la ASTRA înseamnă doar bucuria recunoaşterii internaţionale. Directorul muzeului a anunţat că nu are cum să dea prime sau salarii mai mari. Directorul de la ASTRA câştigă mai puţin decât un angajat al Filarmonicii din Sibiu.

Dezamăgiţi că Ministerul Culturii nu i-a felicitat încă

Directorul Muzeului ASTRA de la Sibiu, Ciprian Ştefan, a spus că se aştepta să fie felicitat el şi colegii lui, de ministrul Culturii. Încă telefonul de felicitare nu a venit…

Ultima oră

Comentariul meu