La Sibiu se va deschide prima fromagerie din România, locul brânzeturilor locale

Veste bună pentru toţi iubitorii de brânzeturi şi vinuri de calitate, locale. Direcţia Agricolă anunţă că se va deschide prima fromagerie susţinută de stat, din România, un magazin după model francez, care va fi în centrul municipiului Sibiu şi unde cumpărătorul va găsi toată gama de sortimente de brânză produsă în judeţ. Aici vom mai găsi vinul de Apold şi de la alte podgorii sibiene, dar şi celebrul Salam de Sibiu, care din păcate, nu mai este produs la noi în judeţ de nimeni.

Fromagerie sibiană, după model francez. Celebra brânza de Sibiu se promovează acasă

Directorul Direcţiei Agricole, Nicolae Neamţiu, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că se va deschide prima fromagerie din ţară, sprjinită de Ministerul Agriculturii, în centrul municipiului Sibiu. Potrivit lui Neamţiu, „nu mai există un asemenea magazin în ţară”. Ministrul Agriculturii a ales Sibiul, pentru renumita brânză telemea de aici, recunoscută în toată România. Magazinul va fi deschis în centrul Sibiului, într-un spaţiu unde va plăti chiria Ministerul Agriculturii. Producătorii locali nu vor plăti chirie, ei vor fi nevoiţi să aducă produse de calitate, proaspete şi cât mai diversificate, nu doar telemeaua sărată, mai spune Neamţiu. Direcţia Agricolă Sibiu vrea să imite magazinele celebre din Franţa, unde se găsesc zeci de sortimente de brânză locală şi nenumărate vinuri de bună calitate, produse tot acolo. În acest magazin vom găsi vinul de la podgoriile din Apold şi nu numai, dar şi salamul de Sibiu, care din păcate, nu se mai produce la Sibiu, pentru că aici nimeni nu mai are răbdare ca să stea la maturat cât trebuie. Acum, Salamul de Sibiu se produce în câteva locuri din ţară.

Ultima oră