Elevii șelimbăreni de la clasa pregătitoare merg la cursuri gratuite de înot

Un parteneriat încheiat între clubul Sportiv al Municipiului sibiu, Școala din Șelimbăr și Școala nr 1 din Sibiu le permite copiilor din clasa pregătitoare să învețe să înoate, în mod gratuit. Părinții nu trebuie să plătească absolut nimic, nici măcar transportul, pentru că elevii vor ajunge din Șelimbăr la Bazinul Olimpia cu autobuzele școlare, costurile fiind suportate de Primărie.

Ideea unei astfel de colaborări a fost a celor de la CSM, pentru că își doresc să promoveze sportul și mișcarea în rândul copiilor și de ce nu, să descopere noi talente. ”Nouă ni s-a propus, iar eu am fost imediat de acord, pentru că sunt pro mișcare și sport. Am discutat și cu doamna directoare de la școală și așa a început colaborarea. Toți copiii din clasa pregătitoare din Veștem și Șelimbăr vor beneficia de acest acord. Transportul îl vom asigura noi, cu autobuzele școlare”, spune Marius Grecu, primarul Șelimbărului.

Copiii vor beneficia de 10 ședințe de înot. La primul curs vor fi însoțiți de părinți, dar apoi vor veni singuri, cu transportul asigurat de Primăria Șelimbăr. ”Sperăm ca în cele 10 ședințe copiii să învețe să înoate sau măcar să se familiarizeze cu acest timp de mișcare. Cei de la CSM vor căuta și copii talentați în această direcție, iar dacă vor fi elevi care vor dori să continue ca sport de performanță, vor putea fi legitimați. Câștigul este astfel de ambele părți: copiii fac mișcare, li se deschide apetitul către sport, iar instructorii câștigă noi sportivi”, spune Marius Grecu.

Primarul comunei Șelimbăr are de gând să extindă aceste cursuri și la clasele mai mari, astfel ca toți copiii din comună să aibă aceleași oportunități în ceea ce privește deschiderea către sport.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu