cei zece șpăgari din dosarul rar sibiu au cerut eliberarea din arest - decizia luată de judecători
FOTO arhivă

Cele zece persoane arestate preventiv în urma scandalului de la RAR Sibiu au cerut să fie cercetați în stare de libertate. După descinderile de la Sibiu aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Contestația s-a judecat la Curtea de Apel alba Iulia.

CITEȘTE AICI CUM SE FĂCEAU ”VERIFICĂRILE” MAȘINILOR ȘI CUM SE LUA ȘPAGA

Printre cele zece persoane arestate preventiv se află și fostul director al RAR Sibiu, Ioan Cătălin Oțetea, dar și alți doi angajați ai instituției.

Toți cei 10 au contestat decizia judecătorilor de la Sibiu de a petrece 30 de zile în arest preventiv. Judecătorii de la curtea de Apel Alba Iulia au respins însă cererea și i-au obligat pe inculpați să plătească cheltuielile de judecată.

”Respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații: Bogdan Ilie, Oțetea Ioan Cătălin, Gehl Valeriu Helmut, Bercu Cornel, Mitrea Mihai Marian, Horvat Ioan zis ”Nelu Mamă”, Ștefan Aurel Vasile, Zîză Vasile zis ”Jamică”, Rociu Liviu și Popa Alin Ioan împotriva încheierii penale nr.68/CC/12.09.2019 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu în dosar penal nr.2533/85/2019. În baza art. 275 al.2 C.pr.pen. obligă pe inculpați să plătească statului suma de câte 100 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare în contestație. În baza art.275 al.6 C.pr.pen. onorariile apărătorilor din oficiu desemnați pentru inculpații Horvat Ioan, în cuantum de 313 lei și Bercu Cornel, în cotă procentuală, în cuantum de 100 lei,, rămân în sarcina statului și vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiției. Definitivă.” este decizia judecătorilor de la Alba.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu