primul centru suport din sibiu pentru bolnavii de cancer este gata - casa ”sus inima” se deschide oficial

Asociația ”Sus inima” a fost înființată cu un singur scop- acela de a oferi suport bolnavilor de cancer. După multe luni de birocrație, strângere de fonduri, campanii, în câteva zile se va deschide Casa ”Sus inima” în care vor fi găzduiți cei care vin la tratament în Sibiu și vor avea loc activitățile de suport pentru pacienți și familiile lor. Este un proiect de suflet al celor trei membri fondatori și un proiect ce are nevoie și pe mai departe de susținere financiară.

CITEȘTE AICI PLANURILE CELOR DE LA ASOCIAȚIA SUS INIMA

Casa, pregătită pentru deschidere

Casa ”Sus inima” se deschide pe strada Constantin Noica la numărul 26. Cei de la Asociație și-au dorit să găsească o locație cât mai aproape de spital și are să ofere suficient spațiu pentru ceea ce și-au propus. După ce locația a fost găsită au urmat renovările. ”Am investit undeva la 10.000 de euro. 5.000 de euro au costat zugrăvelile, gresia, faianța, ceea ce ar fi trebuit să intre în sarcina proprietarului. Dar am preferat să le facem noi pentru ca totul să fie în armonie, și ne vom scădea cu această sumă cu chiria. Avem astfel chiria plătită până în luna decembrie. Ceilalți bani, undeva între 5.000 și 6.000 de euro i-am folosit pentru mobilier, corpuri de iluminat, dotări, absolut tot ce era nevoie. Am lucrat cu un designer de interior, Hermina Goia, pentru ca totul să fie cât mai unitar, culorile au fost alese în concordanță cu scopul nostru ”, spune Carmen Chindriș, unul din membri fondatori ai Asociației ”Sus Inima”.

primul centru suport din sibiu pentru bolnavii de cancer este gata - casa ”sus inima” se deschide oficial primul centru suport din sibiu pentru bolnavii de cancer este gata - casa ”sus inima” se deschide oficial primul centru suport din sibiu pentru bolnavii de cancer este gata - casa ”sus inima” se deschide oficial

Porți deschise, donații acceptate

Toate aceste fonduri au fost obținute din sponsorizări, donații, sau strânse de cei care au alergat la Maratonul Sibiului. toți cei care au contribuit la acest proiect pot vizita Casa ”Sus Inima” sâmbătă, 21 septembrie, între orele 10 și 16. ”Sâmbătă deschidem oficial centru de suport. Toți cei care au donat sunt așteptați să vadă ce am realizat, în ce am investit banii. Primul și cel mai important pas a fost făcut, acela de a găsi și amenaja spațiul. Grădina pe care o putem folosi, ne dorim să o amenajăm pentru ca o parte din activități să se poată desfășura și acolo. Dacă avem fonduri o vom face anul acesta, dacă nu, în primăvară. Dar, pe lângă asta avem în continuare nevoie de susținere, pentru a duce activitățile cât mai departe și pentru a ajuta cât mai mulți pacienți. De aceea, până la finalul anului ne vom concentra pe găsirea companiilor care sunt dispuse să ne redirecționeze cei 20% din impozitul pe venit”, spune Carmen Chindriș.

PENTRU DONAȚII AICI SE GĂSESC CONTURILE ASOCIAȚIEI

primul centru suport din sibiu pentru bolnavii de cancer este gata - casa ”sus inima” se deschide oficial
Carmen Chindriș, preotul Constantin Necula și Lu Knobloch sunt fondatorii Asociației ”Sus Inima”

Ajutor pentru pacienții oncologici

În Casa ”Sus Inima” pot fi primite șapte persoane. ”Ne adresăm celor care nu sunt din Sibiu și vin aici pentru tratamentul cu radioterapie, în special. Și asta pentru că acesta se întinde pe cure de mai multe zile, iar pentru cei care nu sunt din oraș e mai complicat cu cazarea. Aceștia vor putea fi primiși din octombrie. În același timp ne adresăm sibienilor cu probleme oncologice. Deja psihologul cu care colaborăm, Oana Vasiu, a oferit consiliere pentru 22 de persoane. Din octombrie ședințele vor avea loc în noua locație. Vom avea grupuri de suport, terapie individuală și de grup atât pentru pacienți  cât și pentru familiile lor. Ne dorim astfel că venim în ajutorul celor care luptă cu această boală și să fim alături de ei până o vor învinge”, spune Carmen Chindriș.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu