foto loc de joacă distrus la șelimbăr. o gașcă de adolescenți în vizorul poliției locale

Cele două locuri de joacă din Șelimbăr sunt des ”vizitate”, pe lângă cei mic, de o gașcă de adolescenți. nu ar fi nimic în neregulă dacă acești tineri nu ar devasta câte ceva la fiecre trecere a lor pe acolo. așa s-a întâmplat și zilele trecute, când au incendiat mai multe deșeuri chiar pe unul din topogane parcului de pe strada Pieței. 

O dată cu focul care a cuprins deșeurile a fost cuprins și lemnul de pe podeaua topoganului. Mai mult, lucrurile arse s-au topit, iar acele bucăți de lemn trebuie acum înlocuite. Mai trist este faptul că acest gen de acțiuni au loc constant în locurile de joacă din Șelimbăr, iar cei responsabili sunt cunoscuți de polițiștii locali. ”În acest caz încă nu am depistat autorii, dar avem un cerc de suspecți. Este vorba despre un grup de adolescenți care distrug lucruri în parcuri, zonele pentru copii. Când vor fi identificați, cei care sunt vinovați vor fi sancționați conform hotărârii consiliului Local Șelimbăr privind buna gospodărire a comunei. În acest caz, pentru incendiere, amenda este între 500 și 1000 de lei”, spune Iulia Bulea, șef Serviciu Poliția Locală Șelimbăr.

foto loc de joacă distrus la șelimbăr. o gașcă de adolescenți în vizorul poliției locale foto loc de joacă distrus la șelimbăr. o gașcă de adolescenți în vizorul poliției locale foto loc de joacă distrus la șelimbăr. o gașcă de adolescenți în vizorul poliției locale

După ce locurile de joacă sunt devastate, Primăria este cea care alocă fonduri pentru reparații. Primarul Marius Grecu spune că s-a ajuns prea departe cu aceste acte, iar de acum încolo nu vor mai fi tolerate. ”Nu mai tolerăm actele de huliganism. Vom transforma totul în plângeri penale, pentru că aceste distrugeri s-au mai întâmplat și nu se mai poate să tot alocăm fonduri pentru a repara ceva nu deteriorat, ci distrus cu bună intenție. Și după ce vom face plângerea penală, ne vom constitui în parte civilă pentru a recupera banii investiți în reparații”, spune Marius Grecu, primarul Șelimbărului.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu