Țepar din Sibiu condamnat la închisoare – Fura mașini de sub nasul proprietarilor
FOTO: arhivă

Un bărbat din Sibiu a ajuns după gratii după ce, în urmă cu cinci ani, a înșelat un bărbat din Alba Iulia printr-o metodă inedită. I-a furat mașina chiar de sub nas, mințindu-l că vrea să îi facă proba, umând apoi să o cumpere. Acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată, căci sibianul l-a lăsat și fără bani și fără autoturism.

Întâmplarea a avut loc în 8 august 2014, într-o parcare din zona Stadionului din Alba Iulia. Sibianul dorea să își achiziționeze o mașină. S-a întâlnit cu proprietarul unui autoturism, au stabilit că prețul de vânzare este 1.000 de euro, iar sibianul i-a achitat, pe loc, suma de 350 de euro.

După aceasta, țeparul din Sibiu i-a spus bărbatului din Alba Iulia că dorește să facă o probă a mașinii înainte să îi dea restul de bani. În plus, acesta i-a garantat că dacă este mulțumit îi va da și suma de 50 de euro în plus.

Zis și făcut. Sibianul s-a urcat la volan, a început să dea ture prin parcare, iar la un moment dat s-a făcut nevăzut. Proprietarul păgubit a încercat să îl contacteze văzând că nu mai apărea. L-a sunat, iar când i-a raspuns, sibianul i-a spus că a plecat acasă, la Poiana Sibiului, fiindcă avea ceva de rezolvat, dar va reveni a doua zi în Alba și îi va aduce diferența de bani. Acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Păgubitul a mers să îl caute la Poiana Sibiului, iar fiindcă nu l-a găsit, s-a prezentat la Postul de Poliție din localitate, unde a aflat că țeparul era cunoscut pentru astfel de fapte.

”În cursul zilei de 08.10.2014, atât persoana vătămată cât şi martorul l-au contactat telefonic de mai multe ori pe inculpat întrucât acesta nu răspundea, iar in final le-a comunicat că nu va reveni decât a doua zi cu banii, când urma să primească şi actele maşinii în original. În ziua următoare, inculpatul l-a sunat pe T. I. pentru a-i cere actele deoarece avea nevoie să se deplaseze în Moldova pentru nişte probleme personale, fără a menţiona nimic legat de diferenţa de bani, iar persoana vătămată i-a răspuns că va primi actele când va veni cu banii. Ulterior, inculpatul nu a mai răspuns la telefon, fapt ce l-a determinat să îl caute la domiciliul din Poiana Sibiului, însă nu l-a găsit. Deplasându-se la Postul de Poliţie din localitate, persoana vătămată a aflat că inculpatul este renumit pentru acest gen de fapte, fiind sfătuită să depună plângere penală împotriva lui”, se precizează în hotărârea Judecătoriei.

După atât amar de vreme, se pare că sibianul a vândut mașina mai departe contra sumei de 1.000 de lei. Instanţa a constatat că bărbatul de 49 de ani mai ”deţine” alte trei condamnări la câte un an de închisoare, în Bihor şi Sibiu, pentru fapte similare. Prin urmare, soluţia legală a fost aplicarea unei pedepse de 2 ani de închisoare în regim de detenţie, plus obligativitatea de a restitui păgubitului suma de 650 de euro. Dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel unde se va pronunţa o sentinţă definitivă.

Sursa: adevarul.ro

Ultima oră

Comentariul meu