vrei sa te muți împreună cu partenerul? iată 3 aspecte pe care să le iei în calcul înainte de a face acest pas

Formați un cuplu de ceva timp iar relaționarea dintre voi devine din ce în ce mai firească, mai profundă și lipsită de bariere. Încă de la primul sărut și până azi, ați parcurs un drum presărat cu bucurii cu experiențe plăcute dar și cu provocări care în final v-au apropiat și v-au sudat și mai puternic legătură. Dacă mai în glumă, mai în serios ați început să vorbiți despre opțiunea de a locui împreună înseamnă că lucrurile merg spre bine iar voi va doriți și probabil sunteți pregătiți să treceți într-o nouă etapă a relației. Desigur, oricât de familiari și receptivi ați fi unul față de celălalt, împărțirea aceluiași spațiu va face că discuțiile în contradictoriu și certurile să fie inevitabile, ba chiar de bun augur atunci când se sondează cu o înțelegere mai profundă a celuilalt.

Doar tu poți să simți când ești pregătită să te muți împreună cu partenerul, însă pentru a aduce puțînă claritate, am făcut o lista cu 5 aspecte care construiesc fundația stabilă pentru acest pas

1. Împărtășiți pasiuni, hobby-uri și gusturi comune

Dincolo de chimia și atracția dintre voi o relație de cuplu armonioasă se construiește pe un fundal de prietenie, și anume pe ceea ce va vine firesc să discutați și să faceți împreună. Dacă stilul tău de viață este complet diferit de ce al partenerului, veți alunecă foarte ușor în capcana compromisurilor și a sacrificiilor de dragul celuilalt ceea ce în final duce inevitabil la reproșuri și insatisfacție. Fără a elimina din ecuație diferențele care sunt precum niște condimente pentru relație și va ajută să evitați monotonia, un hobby comun, perspective de viață asemănătoare și preferințe similare în materie de mâncare, estetică și locuri în care să va petreceți timpul liber, sunt indispensabile pentru a construi ceva stabil.

2. Ați renunțat la proiecții ideale și va cunoașteți bine unul pe celălalt

Angajamentul de a te mută împreună cu iubitul trebuie să vină pe un fundal de înțelegere și acceptare și nu pe un gol interior sau un ideal preluat din filme. Acordați-va timp să vorbiți deschis despre ce va doriți de la relație, despre visurile și fricile voastre, împărtășiți diverse experiențe care va dezvăluie în mod firesc lături ale personalității și nu excludeți să luați în calcul cum arată ziua fiecăruia dintre voi, începând de la micile obiceiuri rutiniere până modul în care va petreceți timpul liber. Pentru a va cunoaște mai bine gusturile și preferințele, mergeți într-un magazin de mobilă și imaginați-va fiecare cum v-ar plăcea să arate viitorul vostru apartament. E un bun exercițiu din care îți vei da seama dacă va întâlniți în suficiente puncte comune, sau dacă apar divergente pe subiectul tapetului colorat vs pereți albi și sobri, fotolii minimaliste de sufragerie sau canapele cu 2 sau 3 locuri , clasice și masive, etc.

3. Ați petrecut deja câteva vacanțe împreună

Se spune că a călători cu cineva este cea mai bună formă de a-l cunoaște așa cum este el, dincolo de măști și de disimulari. Odată ce va desprindeți de spațiul familiar, stresul la pachet cu entuziasmul de a descoperi locuri noi, creează un cocktail emoțional foarte intens care face imposibilă disimularea. Dacă deja ați călătorit împreună și ați trecut cu bine peste divergențele de gusturi, de opinii și situațiile neprevăzute, acesta este un semnal relevant că sunteți pregătiți să treceți la următorul nivel de intimitate, și anume să locuiți sub același acoperiș.

În concluzie, principalul semnal care indică faptul că va aflați în punctul în care puteți să împărțiți aceeași locuința este nivelul de intimitate la care ați ajuns și cât de bine va cunoașteți și va acceptați cu bune și cu rele.

Ultima oră

Comentariul meu