scandal la cabana negoiu - cabanier acuzat că a atacat mai mulți turiști

Patru tineri din Alba Iulia și administratorul cabanei Negoiu au fost implicați într-un conflict în noaptea de vineri spre sâmbătă. În funcție de cine povestește, situația stă cu totul diferit. Tinerii îl acuză pe cabanier că i-a agresat și că i-a amenințat cu moartea, iar pe de altă parte cabanierul spune că el a fost cel atacat. Cel mai probabil totul se va lămuri la poliție, pentru că tinerii au depus o plângere.

Cei patru tineri au plănuit excursia de pe munte cu ceva vreme în urmă. Și-au făcut rezervare la cabana Negoiu pe internet. Seara, când au ajuns acolo, s-au cazat, iar mai în noapte au vrut să facă un grătar. ”Era un grup mare de turiști afară, cu chitări și nu am vrut să îi deranjăm cu grătarul. Așa că am întrebat un salvamontist unde putem să facem focul. Ne-a indicat un loc și acolo am mers. Era o masă cu băncuțe, iar locul era împrejmuit cu pietre, se vedea că acolo ma fusese făcut foc”, povestește unul dintre tineri.

”Vă omor, chiar dacă merg la închisoare!”
După ce au aprins focul tinerii spun că a apărut administratorul cabanei Negoiu, pe ATV, însoțit de alți doi barbați. ”În jur de ora 1 noaptea a venit la noi urlând, parcă era posedat. Urla că ne omoară, chiar dacă el va merge la închisoare, să stingem focul. Am încercat să îi explicăm frumos că nu am făcut focul de capul nostru, am întrebat unde se poate face și ni s-a arătat acolo. Dar, nu am avut cu cine, urla încontinuu. Atunci unul dintre prietenii mei s-a ridicat de la masă încercând să vorbească cu el. Atunci, cabanierul l-a lovit, iar prietenul meu a căzut. Era noapte, pădure, putea să își dea cu capul de vreun ciot ceva și acolo să rămână”, spune unul dintre tineri.

Băieții spun că au încercat să aplaneze conflictul, dar cu greu s-a terminat. ”Noi nu am căutat scandal, dimpotrivă. Am încercat să vorbim cu cabanierul, să îi explicăm. El țipa încontinuu. Când cei doi cu care venise au văzut că noi nu vrem scandal au încercat să îl calmeze. Probabil că dacă și noi am fi devenit agresivi ar fi degenerate totul. A venit apoi cu o canistră și a stins focul. Pentru că a fost scandalul acesta am zis că nu mai rămânem la cabană și am mers să ne luăm lucrurile. Cu greu am luat de acolo ce aveam și am plecat”, spun tinerii.

Au sunat la 112
Cei patru tineri au plecat pe jos, către mașina care se afla în Porumbacu. Fiind noapte, la un moment dat au crezut că s-au pierdut, așa că au sunat la 112. Apoi au revenit cu telefonul, anunțând că au ajuns totuși cu bine. Aceste lucruri au fost confirmate și de polițiști, dar și faptul că cei patru au depus o plângere. ”În jurul orei 02:19 un tânăr sesizează la 112, o agresiune. Apelul e preluat de Salvamont, deoarece apelantul face parte dintr-un grup de 4 persoane care susțin că s-ar fi rătăcit în zona cabanei Negoiu. La ora 02:45 revine apelantul și anunță că au coborât din munte în Porumbacu. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cârțișoara au preluat apelul, iar în momentul în care au coborât de pe munte s-au întâlnit cu grupul de tineri. Tânărul care susține că a fost agresat a depus plângere, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

”Eu am fost cel atacat”
Varianta administratorului cabanei Negoiu este cu totul alta decât cea a tinerilor. Marian Vasile spune că el a fost cel atacat și că a fost nevoit să se apere. ”În jur de 1 noaptea am fost trezit că cineva a făcut focul lângă pădure. M-am dus la ei, le-am spus să îl stingă pentru că acolo nu era loc pentru foc. Era și diferență dnivel de vreo 5 metri și era și în pădure.Le-am spus că nu e voie să se facă focul acolo, lângă pădure, dacă ia foc, cine răspunde, ce se întâmplă? Ei nu au înțeles nicicum, iar nul dintre ei a sărit și m-a lovit. Eu m-am apărat, recunosc, ce era să fac, să stau să dea?”, spune administratorul.

Marian Vasile povestește că tinerii erau sub influența băuturilor alcoolice și au devenit recalcitranți. ”Am venit eu apoi cu un bidon cu apă și am stins focul. Băieții ăștia erau băuți. Le-am spus să meargă la culcare, dar nu m-am înțeles cu ei. Oamenii aveau la ei topor, cuțit…păi cum se poate așa ceva? Ei spun că au întrebat la Salvamont unde să facă focul. Păi Salvamontul are jurisdicție aici? Nu au întrebat la recepție, pe cineva de la cabană…În primul rând că era în pădure, ceea ce e interzis, ca să nu mai punem la socoteală că era într-o zonă privată.”

Bărbatul spune că tinerii au continuat să facă scandal și în cabană. ”Au spus că vor să plece. Au mers să își ia lucrurile, în cabană au mai făcut scandal, au dat cu pumnii în uși…Le-am dat banii înapoi și au plecat”, este varianta administratorului cabanei Negoiu.

Scandalul s-a stins, dar exact ce s-a întâmplat acolo vor stabili polițiștii după ce vor finaliza ancheta.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Este foarte adevarata reactia cabanierului. Asa am patit si noi, e foarte arogant. Locul special amenajat pentru gratar exista. Dar iti interzice vehement asta. Probabil sa mananci mancarea lui la super pret. Vazand cu ochii mei ce s-a intamplat sunt convinsa ca tinerii au dreptate

  2. Interesanta poveste. . .

    Daca administratorul este si el salvamont, e clara treaba.
    Multi ciobani merg pe munte dar nici salvamontii nu sunt mai prejos.Astia mai sunt si bauti si putin pe treaba lor.Nu mi-as dori sa-i supar.

    Cel mai probabil tinerii au facut focul intr-un loc nepermis si posedatul l-a atacat direct pe primul la rand. In concluzie , toti 5 au bibilica mica si ar trebui trimisi la cules de afine in folosul comunitatii.