update foto un băiețel din agnita are nevoie de ajutorul nostru – are boala „oaselor de sticlă”

Matei Nicula este un băiețel de numai doi ani și cinci luni. Încă de când s-a născut, micuțul a fost diagnosticat cu boala „oaselor de sticlă”. A moștenint-o de tatăl lui, iar acum are nevoie de tratament.

UPDATE
În dimineața zilei de marți, Matei era acasă cu părinții lui. Deodată, a călcat pe o jucărie, s-a dezechilibrat, a căzut și și-a rupt mâna. Micuțul a fost dus de urgență la spital în Sibiu. În continuare este nevoie de bani pentru tratamentul copilului.

Știrea inițială

update foto un băiețel din agnita are nevoie de ajutorul nostru – are boala „oaselor de sticlă”

Matei are nevoie de 270 euro pentru analize
Părinții lui Matei, din Agnita, mutați de curând în Victoria, Brașov, au nevoie disperată de bani pentru a-și duce micuțul la control în Cluj. Este nevoie de nici 300 de euro. Poate pentru unii dintre noi, această sumă reprezintă o nimica toată, însă pentru familia Nicula reprezintă șansa lui Matei la o viață normală.

Odată ce vor primi rezultatul analizelor, părinții lui Matei vor avea nevoie de bani și pentru tratament. Deocamdată însă, aceștia nu cunosc cu exactitate care sunt costurile, iar asta fiindcă nu au îndrăznit să viseze că vor ajunge până acolo. Doar cu ajutorul sibienilor cu suflet mare, aceștia își pot vedea micuțul jucându-se, alergând și sărind de colo-colo.

Micuțul are cinci fracturi, la numai doi anișori
În cei doi anișori și cinci luni, Matei a căpătat cinci fracturi. Oasele lui nefiind atât de dezvoltate, iar calciul și magneziul lipsind din ele, chiar și cea mai mică căzătură îi poate provoca o fractură.

Până acum o săptămână, băiețelul nu a putut nici să meargă, fiindcă a avut piciorușele rupte. update foto un băiețel din agnita are nevoie de ajutorul nostru – are boala „oaselor de sticlă”

Tatăl lui Matei are 72 de fracturi
Dănuț Nicula este un adevărat erou. Spunem asta fiindcă, din puținul pe care îl are, vrea să își ajute copilul cu orice preț. Nimic nu l-ar face mai fericit decât să vadă că Matei este sănătos.

„Eu îmi iubesc nevasta și copilul. Vă spun, aș fi în stare să fac orice pentru ei”, a spus tatăl lui Matei.

Deși are 72 de fracturi, Dănuț s-a dezvoltat foarte bine. Până în anul 2007 a mers doar cu ajutorul cârjelor. Are piciorul scos din șold și are probleme la coloană. Însă merge pe picioarele lui. În urmă cu 12 ani, s-a hotărât să renunțe și la pensia de handicap, doar ca să poată munci. Nu a vrut o secundă ca această boală să îl opreasă să trăiască. Tocmai de aceea este un învingător.

Cei care doresc să îl ajute pe Matei să se bucure de copilărie o pot face donând, atât cât îi lasă inima, aici:

IBAN RO84RNCB0060104117310001 – NICULA VASILE DANUT

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu