ești proaspătă mămică? iată care sunt cele 3 nevoi esențiale ale bebelușului tău nou-născut

Micuțul tău bebeluș tocmai ce a apărut în viață ta, iar tu ești copleșită de drag, de emoție și de dorința de a-i oferi toate condițiile pentru că el să se simtă iubit și fericit. Ce trebuie să știi e că, nou-născuțîi sunt defapt foarte adaptabili și ușor de mulțumit atunci când există în familie un fundal cald, de iubire și înțelegere. Așadar, dincolo de nevoia de hrană, somn și confort fizic, bebelușii se dezvoltă armonios atunci când au parte de atenția și implicarea activă a adulților, fie prin joc, comunicare sau alte diverse experiențe împărtășite.

Cu toate că bebelușîi sunt diferiți, în esență lor aceștia au cam aceleași nevoi de baza pentru a avea parte de un start bun în viață

Află în continuare care sunt aceste nevoi principale ale bebelușului tău:

  1. Atingere și afecțiune

Înainte de toate bebelușul tău încă din prima zi de viață are nevoie de contact fizic direct. S-a demonstrat în repetate rânduri că nou-născuții privați de atingere și afecțiune se dezvoltă mai încet și sunt predispuși la boli și probleme de sănătate. Mângâierea, legănatul în brațe și orice fel de contact fizic își lasă profund amprenta asupra deschiderii pe care bebelușul o va avea mai târziu în a formă noi legături, în a primi și în a oferi afecțiune. Intră aici și citește mai multe despre nevoile fizice, emoționale și psihologice ale micuțului tău bebeluș.

  1. O rutină sănătoasă

În timpul somnului bebelușul are cea mai accelerată formă de dezvoltare a întregului organism. Așadar, pentru a crește sănătos și puternic micuțul tău are nevoie de o rutină sănătoasă de somn, cu care îți va fi ușor să-l obișnuiești dacă o conectezi cu o altă suită de activități. Respectând un program fix, de hrană, somn și joacă, bebelușul va primi un aport echilibrat din toate nevoile sale elementare. Oferă-i, așadar, hrană sănătoasă și nutritivă, un pătuț confortabil, hăinuțe și scutecele pentru bebe și, desigur, jucării cu care să se distreze, și care să-l ajute să descopere și să înțeleagă lumea.

  1. O mama fericită

Bebelușii sunt precum niște bureți emoționali care percep starea ta dincolo de comportamentul pe care îl afișezi. Așadar, e foarte important să ai grijă de ține, de starea ta de bine, în așa fel încât micuțul tău să aibă un model armonios și echilibrat. Nu te ascunde să îți afișezi și stările mai puțin plăcute, căci oricum acesta va simți disimularea. Mai degrabă acceptă-le că fiind firești și parte din ține și arată-i copilului tău că viață e o suită de evenimente, unele mai plăcute, altele mai puțin, însă important e să ni le asumăm și să le trăim că atare.

În concluzie, al tău bebeluș este o mică ființă aflată la început de drum iar rolul tău de mama este să-i oferi în primul rând un exemplu de adult echilibrat, asumat și fericit. De aici derivă de altfel și modul în care îl vei educa și îi vei asigura toate condițiile pentru a-și dezvoltă încrederea, personalitatea și apetitul de a gustă din plin din experiențele vieții.

Ultima oră

Comentariul meu