weekend cu evenimente atractive la sibiu - foodie de pe cetății este cel mai atractiv

Încă un weekend plin începe la Sibiu. Cap de afiș este Foodie, festivalul mâncării, băuturii și muzicii bune, dar nu sunt de lepădat nici petrecerile din oraș sau piesele de teatru.

FOODIE a început deja pe strada Cetății. Dar, mai sunt trei zile de festival, timp berechet să gustați cele mai bune preparate, de la burgeri la clătite, la wafe sau vestiții cannoli. Fiecare seară este dedicată unui concert, iar băuturile la fel de bune ca mâncarea vin și ele să întregească peisajul de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Detalii despre ediția FOODIE din acest an, AICI. 

weekend cu evenimente atractive la sibiu - foodie de pe cetății este cel mai atractiv

Petrecerile de la Cotton nu fac altceva decât să dea start-ul distracției din acest weekend, pentru că încep de vineri seara. DJ Cipi Hampu și DJ Luca sunt responsabili cu distracția, așa că nu mai este nevoie de vreo altă garanție. Petrecerea continuă evident, și sâmbătă seara, cu un formar unic- “FOUR mix “. weekend cu evenimente atractive la sibiu - foodie de pe cetății este cel mai atractiv

Patru fete vor mixa de la ora 00 la ora 4. Fiecare dintre ele va avea cate un set de o ora formand un show complet. Asadar cele 4 “elemente” care completeaza proiectul unic FOUR mix sunt: ARIAS – AYA – Dj Marusha N.- RANNE. Sâmbătă seara se va plăti un bilet de 20 de lei. pentru ambele seri rezervări se fac la același număr de telefon – 0752 268 866.

Concertele a la carte de la Biserica Evanghelică se apropie de final. Până la sfârșitul lunii septembrie le mai puteți asculta încă, în fiecare vineri, de la ora 12:20. Biletul de intrare este de 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru studenţi şi elevi, copiii sub 12 ani având gratuitate. În prețul biletului este inclusă și vizitarea turnului Bisericii. Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Sacristia Bisericii.

Ziua europeană a culturii evreiești este marcată vineri, la Sibiu, la Biserica Ursulinelor. De la ora 17 va avea loc un concert susținut de tenorii Adrian-Călin Boba & Ramon Săndulescu, soprana Orsolya Ferenczy, acompaniaţi de Adam Bogdan-Bodiş şi de Jenei Daniel. Printre piesele clasice vor fi interpretate: cunoscuta rapsodie “Sholem-alekhem, rov Feidman!” şi lieduri “Din poezia evreiască”.

În Muzeul ASTRA, duminică, va avea loc Târgul de Țară. Gospodinele de pe Valea Hârtibaciului vin cu produse tradiționale, așa că deliciul culinar e asigurat. Detalii AICI. 

weekend cu evenimente atractive la sibiu - foodie de pe cetății este cel mai atractiv

Teatrul Gong își începe sezonul cu o pemieră- #projectfood – o istorie a mâncării din cele mai vechi timpuri și până mâine. Spectacolul va începe sâmbătă și duminică de la ora 18. Pornind de la pretextul unui proiect pentru școală, spectacolul de la Sibiu combină imaginația și cercetarea științifică pentru a ținti un mesaj convingător asupra risipei alimentare, într-un limbaj contemporan și ușor accesibil, ca o joacă, ce nu pune accent doar pe mâncare, ci și pe relația individului în destinul colectiv al umanității. Detalii despre spectacol, AICI. 

FAUST se joacă din nou, sâmbătă și duminică, la Fabrica de Cultură, de la ora 19. Spectacol are supratitrare în limba engleză, durează  aproximativ două ore,  şi nu este recomandat celor sub 16 ani. un bilet costă 40 și 50 de lei.

weekend cu evenimente atractive la sibiu - foodie de pe cetății este cel mai atractiv

A doua ediție a Sibiu Music Fest are loc în această sâmbătă, în Piața Mare. Spectacolul începe la ora 19, iar pe scenă vor urca unii dintre cei mai cunoscuți artiști români. Detalii AICI. 

weekend cu evenimente atractive la sibiu - foodie de pe cetății este cel mai atractiv

Sâmbătă și duminică are loc la Sala Transilvania turneul internațional de judo cupa Temerarul. Deschiderea oficială a competiției va avea loc sâmbătă, 14 septembrie 2019, la ora 09:00, la Sala Transilvania, fiind urmată de competiție pe trei spații de luptă. Duminică, 15 septembrie 2019, competiția începe la ora 09:00 și se încheie cu festivitatea de decernare a premiilor, care este programată pentru ora 13:00.

”Damen Vals” de D.R. Popescu se joacă duminică seara, la Teatrul Rasu Stanca, de la ora 19. Este un spectacol de și cu Ioana Blaga Frunzescu. ce durează o oră. un bilet costă 20 și 25 de lei.

Delirium” este penultimul spectacol ce se va juca în această vară în Grădina Bis de pe strada Ștefan cel Mare nr. 56, așa că nu îl ratați. Va începe la ora 19:30.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu