video agresorii șoferului tursib prinși cu furtișaguri la iony - filmul furtului din 2 septembrie

Cei trei indivizi care au snopit în bătaie un șofer de la Tursib pe strada Podului, în data de 4 septembrie, se ocupă și de furtișaguri în timpul liber. Cu două zile înainte de bătaie, aceștia au fost la magazinul Iony de pe strada Henri Coandă din Sibiu de unde au furat mai multe bidoane de ulei. Întreaga scenă a fost filmată cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Citește aici întâmplarea cu șoferul Tursib: VIDEO AUDIO ; Șofer de la Tursib bătut chiar în timp ce era pe fir cu cei de la 112

Ioan Băra, proprietarul magazinului Iony a povestit, pentru Ora de Sibiu, cum anume au acționat hoții. Acesta a mărturisit că cei trei sunt aceiași indivizii care l-au agresat pe angajatul Tursib.

„Au venit trei indivizi cu un microbuz alb, același microbuz din filmările cu șoferul Tursib. Au intrat în magazin, s-au oprit în dreptul unui raft cu uleiuri, iar liderul, așa cum am dedus din filmări, le-a făcut semn indicându-le ce au de făcut și ce să ia. Între timp, el s-a dus la tejghea, unde i-a cerut colegei mele de acolo niște filtre, moment în care unul dintre ceilalți indivizi a ieșit din magazin cu două bidoane de ulei și le-a pus în mașină. Apoi, s-a întors și el în magazin”, povestește Ioan Băra, proprietar Iony.video agresorii șoferului tursib prinși cu furtișaguri la iony - filmul furtului din 2 septembrievideo agresorii șoferului tursib prinși cu furtișaguri la iony - filmul furtului din 2 septembrie

După această întâmplare, cei trei au urcat și la etajul magazinului cu același gând: să fure. Drept diversiuni, „liderul” grupului și-a cumpărat filtrele de care avea nevoie și, în plus, a făcut o comandă pentru niște discuri de frână, pentru care a achitat 100 lei avans.

„În timp ce a comandat piesele, unul dintre ceilalți a încercat să fure un redresor. Fiind surprinși de colegii mei, l-au lăsat. Nu l-au mai putut lua. Erau foarte agitați toți, așa că au plecat toți trei văzând că nu mai pot fura nimic”, povestește patronul Iony. Când angajații de la etajul 1 au observat că cei trei au încercat să fure redresorul, și-au dat seama că totuși s-a întâmplat ceva. Așa că au verificat camerele.

YouTube video

 

„A doua zi, individul s-a întors în magazin să solicite discurile de frână comandate, moment în care colegul i-a cerut diferența de 250 de lei care trebuia achitată. A luat banii, i-a băgat în sertarul casei și i-a spus că nu îi poate da discurile până nu aduce bidoanele de ulei furate. Individul a recunoscut oarecum fapta prietenilor lui, dar a spus că el nu le-a luat, că nu are de ce să plătească el. Între timp, s-a iscat și o ceartă în magazin între colegi și acest bărbat, astfel că, dorind să aplaneze conflictul, aceștia i-au înapoiat suma de 350 de lei”, mai spune proprietarul magazinului.

Lucrurile nu s-au încheiat aici. Simțindu-se tot el cu musca pe căciulă, individul, prieten cu hoții, a sunat la 112 să reclame ce tocmai s-a întâmplat. În același timp, și angajații au sunat la poliție. Văzându-se însă cu banii recuperați, bărbatul a dispărut până să ajungă echipajul de poliție.

Ioan Băra spune că prejudiciul nu este unul mare, aproximativ 500 de lei, dar văzând întâmplarea cu șoferul Tursib bătut, nu a vrut să lase lucrurile așa. „Eu nu aș fi vrut să fac un eveniment din asta, dar am văzut știrea cu șoferul și am zis că trebuie să luăm atitudine, nu putem să fim batjocoriți de asemenea derbedei. Ei au venit toți trei, au plecat toți trei și de la bun început au fost porniți să fure. Degeaba a încercat el să se scuze”, mai spune Ioan Băra.

Polițiștii veniți la fața locului le-au luat declarații angajaților, iar în prezent dosarul este la procuratură.

Ultima oră

Comentariul meu