video dan barna: „trebuie să schimbăm românia. să nu mai plece tinerii din țară”

Dan Barna a declarat, într-o conferință de presă la Sibiu, că România are nevoie de o schimbare pe care toți cetățenii o vor. „Trebuie să avem o țară în care tinerii să vrea să trăiască” a spus Barna.

„Există în România o dramatică nevoie de schimbare pe care cetățenii o exprimă aproape la fiecare interacțiune. După 30 de ani, cele mai frecvente mesaje pe care ni le spun cetățenii, fie în piețe, mijloace de transport, spun că așteaptă ca tânăra generație să se implice, spun că vor o nouă clasă de politicieni care să schimbe o situație pe care ei o percep ca fiind una care nu mai poate continua și primesc deseori întrebare de ce candidați la prezidențiale, ce ne propuneți pentru viitor, iar mesajul meu este foarte clar: Trebuie să schimbăm România să redevină o țară în care tinerii să vrea să trăiască. Faptul că jumătate dintre tinerii de liceu își doresc să plece din țară, faptul că numai anul trecut 230.000 de români au plecat definitiv din țară, s-au mutat cu totul în străinătate, ne arată cât de jos am ajuns noi ca țară. E nevoie de o schimbare (…) e aceea mesajul meu de campanie este „Fericiți în România”. Timp de 30 de ani am accptat puțin, ne-am mulțumit cu fărâmituri, inclusiv de la clasa politică, este momentul când trebuie să acceptăm și să ne dorim să găsim fericirea acasă, în România. Iar acest moment este acum, nu peste 5 ani, nu peste zece ani, pentru că e pentru prima dată când există o generație care nu mai are nicio legătură nici cu vechea clasă politică, nici cu vechile instituții comuniste. Este o generație care s-a activat politic. USR PLUS despre asta este. Aici sunt oameni care au înțeles că dacă nu ne implicăm și politic, nu avem nicio șansă ca țară”, a declarat Barna.

Acesta a mărturisit că a vorbit cu mii de români și că mulți i-au spus același lucru: s-ar întoarce în țară dacă lucrurile ar începe să se îndrepte.

„Am discutat deja cu mii de români în această caravană și mulți dintre ei erau români plecați în străinătate și veniți în țară să își vadă familiile, copiii lăsați la bunici și foarte mulți mi-au spus asta: ne-am întoarce și mâine, dacă țara asta ar începe să ne dea încredere, dacă țara s-ar îndrepta într-o direcție care să ne facă să credem cp putem să ducem copiii la un spital curat și nu vom veni înapoi cu alte afecțiuni, că putem să avem învățământ în care tinerii să fie pregătiți pentru viața actuală, nu pentru cea de acum 20-30 de ani, că putem avea în sfârșit autostrăzi, sunt câteva dintre direcțiile pe care le am în vedere și în acest context candidatura mea la Președinția României și perspectiva USR PLUS de a câștiga alegerile și cele locale și cele naționale are acest mesaj pe care vrem să îl transmitem românilor”, declară Dan Barna.

Ultima oră

Comentariul meu