șase brazi de crăciun la sibiu - unul are 24 de metri și costă peste 500.000 de lei
Brad de Crăciun de dimensiuni similare

Sibiul se pregătește, încet, încet, de sărbătorile de iarnă. Deja avem șase brazi de Crăciun, toți artificiali, unul dintre ei având o înălțime de 24 de metri. Pe acesta, primăria Sibiu a cheltuit peste 100.000 de euro pentru el.

Piața Mare din Sibiu va fi magică în acest an. Un brad înalt cât un bloc de zece etaje, decorat cu mii de ornamente luminoase și greu de 12 tone va fi amplasat în centrul orașului. În luna februarie, primăria a cumpărat încă cinci brazi, mai micuți, care ajung la o înălțime de zece metri.

Cum va arăta bradul
Bradul artificial amplasat în Piața Mare va fi împodobit cu o mulțime de globuri și instalații luminoase cu leduri. Potrivit caietului de sarcini, bradul trebuie să aibă „aspect natural cu crenguţe”, formă conică, culoarea verde, să fie rezistent la UV (deci la razele soarelui), dar şi la intemperii (ploaie, zăpdadă, îngheţ). Cu o înălțime de 24 de metri, acesta va avea 2.500 de ramuri și o greutate de 12 tone. Bradul va fi ornat cu cel puțin 5.400 de globuri argintii, aurii şi roşii, ghirlande luminoase cu led-uri alb-cald și altele cu flash alb-rece şi 135.000 de puncte luminoase și în vârf va avea o stea tridimensională cu diametrul de un metru, care să aibă o lumină de culoare albă-caldă.

Potrivit caietului de sarcini, contractul a fost atribuit firmei hunedorene MK Illumination SRL. Aceștia vor lua de la Primăria Sibiu 530.500 lei fără TVA.

 

Ultima oră

Comentariul meu