romania u21 începe campania de calificare la euro 2021 - programul meciurilor

Națională de fotbal U21 a României va începe marți campania de calificare la ediția din 2021 a Campionatului European. România va merge la Aalborg, pentru a evolua împotriva Danemarcei, în primul meci oficial programat după turneul final din această vara, când a ajuns în semifinalele competiției.

Mirel Rădoi & Co. se pregătesc de încă o campanie

Vara anului 2019 a fost bogată în rezultate pentru reprezentații României în sporturile care au ținut capul de afiș. Unul dintre aceste evenimente s-a jucat în Italia și San Marino, purtând numele de Campionatul European de Tineret, destinat echipelor de fotbal, unde România a participat pentru a două oară în istorie. A fost pentru prima dată când s-a calificat după ce a terminat pe primul loc în grupa, având în vedere că în 1998 a fost prezența la Euro din postura de țară organizatoare. Tot la Europeanul din San Marino și Italia a mai avut loc o performanță a naționalei de de tineret. Datorită calificării în semifinale, România s-a calificat din nou la Olimpiada, după o absența de 56 de ani.

Semifinalista la Campionatul European din 2019 destinat echipelor U21, România începe campania pentru turneul final de peste doi ani. Mirel Rădoi a convocat șapte stranieri pentru meciul cu Danemarca, primul pe care cele două echipe îl vor juca în Grupa 8 a preliminariilor. Andrei Rațiu, Vlad Dragomir, Mihai Dobre, Adrian Petre, Alexandru Pașcanu, Denis Drăguș și Tudor Băluță sunt oamenii chemați de Rădoi de la cluburile din afară țării. Trei dintre jucătorii care au făcut senzație în urmă cu trei luni nu vor putea juca. Ianis Hagi, George Pușcăș și Ionuț Radu au fost chemați la națională mare, care a avut de disputat meciuri împotriva Spaniei și Maltei.

România și Danemarca se lupta pentru șefia grupei

România s-a făcut deja un nume după campania bună pe care a dus-o în prelimnariile trecute, cât și că urmare a prestației de la Campionatul European din vara. Ambele naționale au fost atunci calificate, danezii terminând pe locul al doilea, în timp ce Rădoi&Co. au câștigat grupa, unde au evoluat alături de Franța, Anglia și Croația. Meciurile lor au ținut capul de afiș, având în vedere că au făcut parte din cele mai spectaculoase grupe.

În momentul de față, Grupa 8 din calificările pentru Campionatul European din 2021 este una ceva mai echilibrată. Danemarca și România sunt cele mai bine clasate la câștigarea grupei, unde primul loc înseamnă calificarea directă. Asta înseamnă că meciurile cu celelalte adversare o să le pună în postura de favorite. Ceea ce s-a întâmplat și în campania trecută, când jocurile lor din preliminarii erau atracția caselor de pariuri și apăreau pe biletul zilei de la tipsteri de top.

Programul României în Grupa 8 a preliminariilor

Drumul spre EURO al naționalei de tineret a României începe în Danemarca, unde jucătorii au și ajuns deja, urmând că apoi să joace trei meciuri consecutive pe teren propriu.

  • Etapă I: Danemarca – România, 10 septembrie
  • Etapă ÎI: România – Ucraina, 10 octombrie
  • Etapă III: România – Irlanda de Nord, 14 octombrie
  • Etapă IV: România – Finlanda, 14 noiembrie
  • Etapă V: Irlanda de Nord – România, 19 noiembrie
  • Etapă VI: România – Danemarca, 31 martie 2020
  • Etapă VII: Finlanda – România, 4 septembrie 2020
  • Etapă VIII: Malta – România, 8 septembrie 2020
  • Etapă IX: Ucraina – România, 9 octombrie 2020
  • Etapă X: România – Malta, 13 octombrie 2020

 

Ultima oră

Comentariul meu