primăria contractează lucrările pe calea cisnădiei - vom avea o zonă cu patru benzi

Primăria Sibiu contractează lucrările de pe Calea Cisnădiei, între Gheorghe Dima și ieșirea din municipiul Sibiu. La finalul lucrărilor, sibienii vor circula pe un drum cu patru benzi.

Lucrările de modernizare sunt realizate pe strada Calea Cisnădiei situată în partea de Sud a Municipiului Sibiu, în cartierul Hipodrom IV, zonă intens populată.

Potrivit caietului de sarcini, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima şi strada Siretului se va executa un carosabil cu lăţimea de 14 m, suplimentându-se partea caroabilă cu câte o bandă pe sens. Așadar, strada va fi lărgită la patru benzi.

Între strada Siretului şi accesul de la km 0+340 se va executa câte o bandă de viraj la stânga. Între km 0+0.020 și 0+0.060 se va executa sensul giratoriu.

De asemenea, la intersecția Calea Cisnădiei cu strada Rahovei se va executa o alveolă de staționare si o bandă de circulație destinată mijloacelor de transport în comun.

„Între km 0+0.230 și 0+0.270 se va executa pe partea stângă o parcare perpendiculară cu 12 locuri. Între km 0+0.320 și 0+0.330 se va executa pe partea stângă o parcare perpendiculară cu 11 locuri. Între km 0+0.320 și 0+0.340 se va executa pe partea dreaptă o parcare perpendiculară cu 9 locuri. La intrarea si ieșirea din sensul giratoriu si la intersecțiile cu străzile pe care s-au amenajat benzi de viraj la dreapta, se vor executa insule separatoare denivelate”, se arată în caietul de sarcini.

Pe zonele dintre trotuar si partea carosabila/ spatii de parcare/ clădiri, se vor amenaja spații verzi din pământ vegetal în grosime de 15 cm. Totodată, se vor planta arbori ornamentali si arbuști. Între km 0+110 si 0+160 taluzul de pe partea dreaptă va fi săpat si se va amenaja un taluz nou, înierbat, cu pantă naturală. Arborii existenți afectați de lucrările de modernizare vor fi tăiați si înlocuiți cu alții noi. În vederea asigurării siguranței circulației se vor executa lucrări de semnalizare rutieră si marcaje în conformitate cu documentația tehnică.

Într-o descriere sumară, lucrările care trebuie realizate sunt:

  • Lucrări de reconfigurare si modernizare: carosabil, trotuare, parcari, spatii verzi
  • Lucrări de colectare şi evacuare a apelor pluviale, înlocuire reţea de apă
  • Siguranța circulației, indicatoare şi marcaje orizontale
  • Lucrări de iluminat public eco-eficient cu lămpi led.

Valoarea estimată a contractului de achiziție este de 4.495.351,56 lei fara TVA.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. „Zeci de mii de explicatii” referitor la cum va arata zona dupa reconfigurare, explicatii pe care nu le intelege nimeni daca nu sta cu harta (gugal maps) in fata. Nu era mai simplu sa faceti o schema, direct pe harta sau nu, pentru a descrie viitoarele „modernizari”.

    PS: 4 benzi, si trotuar cu latimea de 20 de cm probabil…cat de spatiu verde…nix nexam 🙂