foto secretele primului prefect al sibiului venit de la mediaş

Primul prefect al judeţului Sibiu, care provine din Mediaş, Maria Minea, este, potrivit CV-ului, o fostă secretară de la ţară, din comuna Loamneş, care a lucrat şi în Mediaş anterior. Cei mai mulţi sibieni ştiu că noul prefect este tot o femeie, care a făcut greşeli în discursul de la investire şi care a promis să respecte programul de guvernare al PSD. Dincolo de asta, Maria Minea “ascunde” mai multe secrete. Fostă asistentă medicală, căreia i-a murit soţul, în braţe, în spital, după o operaţie, Maria Minea este foarte legată de mama ei, fiica şi nepoata sa. Mare iubitoare de animale, locuieşte cu patru căţei şi o pisică şi şi-a propus să se implice ca să sprijine tot ce înseamnă asistenţa medicală, socială şi ONG-urile de protecţia animalelor din judeţ.

Abandonată de tată la doi ani, crescută de mamă şi bunică

Maria Minea provine dintr-o familie din Mediaş. A fost abandonată de tată la doi ani şi a fost crescută de mamă şi bunică. “M-am născut în Mediaş, acum 52 de ani, într-o vineri a Paştilor. La doi ani, părinţii mei au divorţat, tatăl meu nu m-a căutat niciodată, eu am încercat să îl caut. Am fost crescută de mama şi bunica mea, am avut o bunică ca un căpitan”, spune Maria Minea.

Şi-a pierdut soţul de tânără: i-a murit în braţe, bolnav, în spital

Cine nu ştie, Maria Minea a lucrat ca laborant şi pe urmă ca asistentă medicală, în Spitalul Municipal din Mediaş. Cu toate acestea, nu a reuşit să îşi salveze soţul. Maria Minea este văduvă, după ce i-a murit soţul în braţe, bolnav, într-un spital din Târgu Mureş. “M-am căsătorit destul de tânără, am avut un copil. Când a murit soţul meu, chiar sunt ochii mei, a fost o dramă”, povesteşte Maria Minea. Foarte apropiată de mama sa, fiică şi nepoţică, Maria Minea spune că nu ar putea trăi fără familia sa.

A fost şomeră şi ştie ce înseamnă să nu ai bani nici de pâine

Actualul prefect al judeţului Sibiu a avut o perioadă de doi ani, în care nu a lucrat. Din 2016 când a părăsit Primăria Municipiului Mediaş, până în 2018 când s-a angajat ca secretar la Primăria comunei Loamneş, Maria Minea nu a avut salariu. Maria Minea recunoaşte că a avut perioade în viaţă când a dat de greu şi financiar. “Îmi iubesc foarte mult familia. Am încercat să suplinesc şi rolul soţului şi da, am avut momente când poate nu am avut bani de o pâine”, mărturiseşte noul prefect al Sibiului.foto secretele primului prefect al sibiului venit de la mediaş

De unde are averea? Cine sunt cei din “spatele” ei care au promovat-o în fruntea judeţului? A luat vreodată şpagă?

Prefectul Sibiului locuieşte deocamdată în casa din Mediaş. Întrebată ce avere are şi cine a promovat-o la nivelul de prefect, Maria Minea a declarat pentru Ora de Sibiu: “Pe nimeni. Eu am moştenit două case de la mătuşa mea care nu a avut copii şi am muncit ca bugetar.” Maria Minea spune că nu a luat niciodată şpagă.

Face zilnic naveta cu maşina personală şi îşi conduce ea maşina, nu şoferul Prefecturii

Prefectul Maria Minea este propriul şofer, zilnic. Face naveta cu maşina personală şi susţine că foloseşte carburantul din banii plătiţi de ea. Se gândeşte să închirieze o locuinţă în Sibiu, cel puţin temporar. “Fac naveta de la Mediaş la Sibiu şi sunt propriul şofer, cu propria benzină”, afirmă prefectul Maria Minea.

Prefectul susţinut de PSD promite să dialogheze cu primarul FDGR şi preşedintele Consiliului Judeţean PNL

Municipiul şi judeţul Sibiu sunt conduse de trei femei. Prefectul Maria Minea, susţinut de Guvernul PSD, promite să dialogheze cu primarul Astrid Fodor (FDGR) şi preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean (PNL). “Cu siguranţă voi dialoga. Interesul nostru comun este de a ne pune la masă şi a găsi soluţii pentru toate problemele judeţului. Sunt un om al dialogului. Suntem toate trei femei şi este imposibil ca să nu găsim până la urmă, calea să rezolvăm. Sunt convinsă că sunt nişte persoane bine intenţionate”, crede Maria Minea despre Astrid Fodor şi Daniela Cîmpean.

Îşi începe fiecare zi cu rugăciuni şi promite că va avea uşa deschisă pentru orice sibian

“Mă rog în fiecare dimineaţă, ca Dumnezeu să îmi lumineze mintea şi să îmi dea putere ca să găsesc soluţii pentru toate problemele şi să fac să funcţioneze relaţia dintre prefect şi cetăţean, tot ce înseamnă locuitor al judeţului. Şi aş vrea să am cât mai mult timp să merg şi să văd fiecare Unitate Administrativ Teritorială. Şi sibienii pot să vină în audienţă la mine. Uşa mea este deschisă”, promite Maria Minea.

A lucrat la ţară şi spune că are tot respectul faţă de săteni

După ce a lucrat la ţară, la Loamneş, Maria Minea a ajuns prefectul judeţului Sibiu şi s-a ales cu primul job în municipiul reşedinţă de judeţ. Despre sătenii din Loamneş şi orice om de la ţară, Maria Minea spune: “Sunt nişte oameni deosebiţi, mai ales copii deosebiţi, dotaţi, educaţi, cu mult bun simţ.” foto secretele primului prefect al sibiului venit de la mediaş

Locuieşte cu patru căţei şi o pisică. Dacă câştigă la Loto, face un adăpost pentru animale

Familia extinsă a Mariei Minea este formată din pisica Sasha şi căţeii Teddy,Toto,Chappy,Sushi,Jessy,Iris,Smoke şi Tasha. Întrebată ce ar face cu banii, dacă ar câştiga un premiu, Maria MInea spune că atât de mult iubeşte animalele, îndeosebi câinii, încât şi-ar investi toţi banii într-un adăpost pentru animale. “Dacă aş câştiga la Loto, aş face un adăpost de animale fără stăpăn. Locuiesc cu patru câini şi o pisică”, a mai declarat prefectul Maria Minea. Una din primele întâlniri fixate din acest mandat de prefect, este chiar cu un ONG sibian din judeţ, implicat în salvarea animalelor din toată ţara.

Prefectul Sibiului a contribuit la înfiinţarea SMURD-ului la Mediaş

Maria Minea a lucrat ca asistentă medicală, până când s-a decis să facă facultatea de Drept la Bucureşti şi aşa a ajuns să lucreze în administraţie locală şi în domeniul social. Am lucrat în secţie de ORL, în Policlinică am lucrat pe Neurologie, la Psihiatrie. Îmi foloseşte şi în ziua de astăzi, este o meserie frumoasă. Nu sunt de acord să se arunce cu noroi în tagma asistentelor medicale. Este o meserie nobilă, am ajutat lume, am salvat vieţi, asta o ştiu cei cu care am lucrat, medieşenii”, explică Maria Minea, cea care spune că a contribuit împreună cu alţi medieşeni, la înfiinţarea SMURD-ului la Mediaş.

A ajutat bolnavii, bătrânii şi nevoiaşii şi spune că nu poartă haine de firmă şi nu contează înălţimea tocurilor

Întrebată dacă îşi cumpără haine de firmă, prefectul Maria Minea a răspuns: “Nu. Dacă am un ban în plus, prefer să îl folosesc altfel. Nu cu hainele de pe noi plecăm de pe pământ, nu cu casele sau cu maşinile, nici cu funcţiile pe care le ocupăm, plecăm cu ceea ce am făcut în viaţă şi cu ceea ce am avut în suflet.” Spune că s-a implicat şi în campanii umanitare şi a ajutat persoane la nevoie, dar nu doreşte să se ştie astea, pentru că, “lucrurile astea se fac ca să nu te ştie nimeni, e ceva ce faci şi ştii tu şi Dumnezeu.” A condus Direcţia de Asistenţă Socială de la Mediaş şi crede că trebuie să continue să ajute oamenii, în orice funcţie ar fi.

Şi totuşi de ce a făcut gafe în prima zi, la investitură?

Prefectul Maria Minea a făcut câteva greşeli de exprimare în prima zi, după depunerea jurământului. Aceasta ne-a explicat că a avut foarte mari emoţii, cu atât mai mult că era şi familia de faţă şi nu reuşise să doarmă în noaptea de dinainte. “Eu sunt un om ca toţi oamenii simpli şi eu cred că oamenii ar trebui să fie mai atenţi la lucrul acesta şi ar trebui să vadă că, chiar dacă este o persoană pusă într-o asemenea funcţie, este un om ca şi ei, care a venit din rândul lor, poate e vecinul lor, poate este omul cu care au lucrat. Nu trebuie să se uite la înălţimea tocului şi subţirimea lui”, spune deste ea, Maria Minea, primul prefect al Sibiului, venit din Mediaş.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu