limitatoare de viteză din ce în ce mai multe la sibiu - primăria explică de ce

Limitatoarele de viteză au împânzit de ceva vreme Sibiul. Sunt o soluție la viteza mult prea mare cu care circulă unii șoferi în locuri foarte aglomerate, chiar dacă mulți dintre aceștia bombăne când trebuie să treacă peste ele. Alții însă le ocolesc, dar acest lucru va fi din ce în ce mai greu, pentru că doar anul acesta au fost montate în alte 9 locații noi.

Limitatoarele de viteză au fost instalate cu preponderență în zonele în care se află școli sau grădinițe, în apropierea trecerilor de pietoni din zonele aglomerate sau la intersecții periculoase.

Primăria este cea care le-a instalat, dar după ce s-au primit propuneri ori de la cetățeni, ori de la Poliția Rutieră. ”Marea majoritate a solicitărilor de montare au venit din partea cetățenilor, însă nu toate au fost aprobate în urma analizei din teren a traficului”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Doar anul acesta, în 9 locații din Sibiu, s-au instalat aceste limitatoare care obligă șoferii să încetinească:

1. Str. Gorăslău – trecere de pietoni Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna.
2. Str. Gladiolelor – trecere de pietoni intersecție cu Aleea Crăițelor.
3. Str. Reșița
4. Str. Ludoș – intersecție cu str. Poiana
5. Str. Dima – trecere de pietoni intersecție cu Piața Prahovei.
6. Str. Lunga – trecere de pietoni intersecție cu Str. Gladiolelor.
7. Bdul Victoriei – trecere pietoni Spitalul Militar.
8. Str. Abatorului – trecere de pietoni intersecție cu str. Tg. Fânului.
9. Str. Kiev – trecere pietoni Școala Gimnaziala nr. 12

Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că până la finalul anului nu vor mai fi amplasate astfel de limitatoare, dar că cei care consideră că o zonă din oraș are nevoie de așa ceva, pot face o solicitare. Aceasta va fi analizată, iar dacă se dovedește a fi întemeiată, se va acționa în consecință.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. URGENT :str. BÂLEA ați uitat-o,cu cele mai multe și grave accidente !! Aici se circulă cu 70-90 Km./h.Acum cca o lună datorită vitezei s-a dărâmat și zidul cu poarta la intersecția cu str. N.Titulescu La casa de la nr. 9 astr. Bâlea mi-au fost dărâmate de 2 ori porțile de metal !! Se impune instalarea unui SMAFOR nulimitatoare de viteză !!