controale isu la școlile din județul sibiu - 39 nu au autorizație de incendiu
FOTO: arhivă

Mai sunt doar câteva zile până la începerea noul an școlar, motiv pentru care fiecare detaliu trebuie pus la punct. Reprezentanții ISU Sibiu, responsabilii din cadru Inspectoratului Școlar Județean, dar și resposabilii administrației publie locale desfășoară mai multe activități pentru creșterea nivelului de siguranță la incendiu în unitățile de învățământ de pe raza județului.

Centralizarea informațiilor relevă faptul că pentru 39 de unități de învățământ este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, iar alte 26 au obținut avizul care stă la baza realizării unor modificări constructive în interiorul școlilor sau se află în proces de autorizare, celelalte fiind autorizate deja.

De asemenea, situația a evidențiat că de la începutul acestui an 5 de unități școlare au obținut autorizația de securitate la incendiu.

„Creşterea nivelului de protecţie este un obiectiv prioritar pentru instituția noastră, sens în care în această perioadă specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire desfășoară activități de îndrumare și control la toate unitățile de învățământ de pe raza județului”, spun reprezentanții ISU Sibiu.

Pe timpul controalelor, principalele aspecte urmărite de personalul specializat sunt:

– asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor;
– funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare;
– exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului;
– existența și funcționarea stingătoarele de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori;
– existenţa şi funcţionarea mijloacelor speciale de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor.

Odată cu începerea anului școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu va intensifica acțiunile de îndrumare și control la aceste categorii de obiective și va continua organizarea exercițiilor destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru elevi și cadre didactice.

Ultima oră

Comentariul meu