remorcă plină cu lemne furate depistată la gura râului - hoțul s-a ales cu dosar penal
Foto Arhivă

Un bărbat din Gura Râului nu a putut justifica lemnul pe care îl transporta într-o remorcă. Polițiștii l-au amendat și i-au făcut și dosar penal. 

În fapt, la data de 31 august, polițiștii din Gura Râului, însoțiți de un angajat al Ocolului Silvic Gura Râului, au desfășurat acțiuni specifice circumscrise Planului comun de acțiune “Scutul pădurii”, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos. Cu această ocazie au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 33 de ani, care transporta într-o remorcă 11,915 mc material lemnos, esență molid. Cu privire la materialul lemnos există suspiciunea rezonabilă că l-ar fi tăiat și sustras din pădurea arondată localității Orlat.
Cercetările în acest dosar sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, conform prevederilor art. 107 alin. 1 lit. a din Legea nr. 46/2008. Cu privire la materialul lemnos, s-a dispus ridicarea și depozitarea la Ocolului Silvic Valea Frumoasei Săliște.
Polițiștii din Gura Râului continuă cercetările.

Ultima oră

Comentariul meu