foto - un pescar a ucis un cățel pe lacul avrig - avrigenii se mobilizează să îl alunge cu tot cu rulotă

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a omorât căţelul unei sibience, care lucrează la o biserică. Bărbatul care a omorât căţelul, este acuzat de proprietara animalului şi încă un sibian, că i-a ameninţat că îi împuşcă. Cel care a omorât căţelul deţine legal un pistol, care nu este letal, potrivit Poliţiei.

Riscă amendă sau puşcăria după ce a omorât un căţel pe nume Hector

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat, care a omorât un căţel joi seara, în Avrig, în zona lacului. Bărbatul a omorât căţelul, în timp ce acesta se plimba cu stăpâna, pe malul Oltului. Cel acuzat a ucis căţelul, dându-i în cap, după care imediat, l-a aruncat în râul Olt. “Incidentul acesta s-a produs joi seara. O femeie își plimba câinele pe malul Oltului, unde un bărbat pescuia. Susține că s-a speriat de câine care a încercat sa ii fure mâncarea și l-a lovit in cap. L-a aruncat imediat in Olt”, explică purtătoarea de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr. Potrivit sursei citate, “bărbatul este cercetat penal pentru infracțiunea de ucidere a animalelor, Art.25 alin.1 lit. a din Legea 205/2004 republicată”. Dacă va fi găsit vinovat, cel care l-a omorât pe căţelul Hector riscă amendă sau închisoare de la 3 luni la un an de zile. Decizia finală aparţine instanţei.

Proprietara câinelui: “Ştia că e căţelul meu. A făcut-o intenţionat”

Proprietara lui Hector, membră pe Facebook a grupului Protecţia animalelor Sibiu, Marta Felicia Burlacu, ne-a spus că suferă enorm după ce şi-a pierdut căţelul. Femeia susţine că cel care i-a omorât câinele, ar fi făcut-o intenţionat. Acum, unii pescari, dar mai ales mulţi iubitori de animale, se mobilizează pentru Hector, căţelul omorât, să-l alunge din zonă, pe bărbatul care stă acolo cu rulota, din luna mai, spun unii oameni care îl cunosc. Sursa foto: Protecţia Animalelor Sibiu, pagina de Facebook.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Omul acesta mai vinde si turun si tigari ilegale ,netimbrate… este un nenorocit ,asa ca merita pedepsit din plin