sucurile naturale - aliat contra constipației și a altor boli

Constipația este acea afecțiune a sistemului digestiv care se manifestă prin probleme manifestate la defecare, care afectează un procent important dintre români. Ca atare, nici nu mai este nevoie să fie enumerate motive să bei sucuri naturale, pentru că e clar că acestea ajută nu doar în cazul constipației ci și a altor probleme.

Moduri de manifestare ale constipației

Aproximativ 2% dintre români au probleme legate de constipație. Aceasta se manifestă în general atunci când nu se obține scaun timp de trei ori pe zi. Atunci când o persoană se simte balonată și nefericită, atunci este vorba de constipație, care poate provoca hemoroizi și prolaps rectal. De vină, printre altele, sunt înaintarea în vârstă și lipsa activității fizice.

Tipuri de constipație 

O alimentație cu un consum redus de fibre și cu exces de carne, mâncare de tip fast food, alcool, cafea sau un consum neadecvat de suplimente alimentare bazate pe fier, aluminiu și calciu, toate acestea pot duce la constipație sau pot crește riscul apariției acesteia. Atunci când mușchii intestinului își încetinesc mișcările, poate apărea constipația atonă. Cauzele variază aici de la lipsa potasiului din organism până la administrarea unor medicamente pentru boli endocrine sau metabolice.

Constipația psihosomatică poate avea cauze nervoase. Stressul e de vină în acest caz iar acest tip poate fi și un simptom al sindromului colonului iritabil. Constipația obstructivă apare atunci când colonul este blocat de un corp străin sau datorită prolapsului rectal. Constipația severă poate apărea în urma unor boli cronice, ca demența sau în urma administrării unor medicamente pentru hipertensiune. Constipația rezultată în urma îngustării colonului apare în urma existenței unei tumori sau după o intervenție chirurgicală.

Motive pentru a consuma sucuri naturale 

Este cea mai bună metodă de a integra în dieta proprie cât mai multe fructe și legume. Acestea conțin vitamine și nutrienți de care corpul omenesc are mare nevoie. Sucurile naturale oferă energie pentru o întreagă zi. Practic, funcționează precum o baterie. Sistemul imunitar este protejat de aceste sucuri, cu ajutorul antioxidanților care se găsesc în fructe sau legume. Nivelul de colesterol scade în urma consumului de sucuri naturale, deoarece acestea protejeaza vasele de sânge și presiunea intravasculară. S-a dovedit științific că sănătatea mentală a celor care consumă regulat sucuri naturale este stimulată în mod pozitiv. Claritatea mai mare în gândire este dublată de puterea superioară de concentrare, în acest caz, față de cei care consumă alimente de tip fast food sau cu mult zahăr. Nu în ultimul rând, aceste sucuri sunt sărace în calorii, deci ajută și la slăbit. Sucurile naturale se prepară ușor, și acest ultim argument este de asemenea util.

Poți evita constipația? Răspunsul este pozitiv și vestea bună este că nu este nici greu, trebuie doar să-ți schimbi obiceiurile alimentare și să introduci multe fibre și  cauți orice  motive să bei sucuri naturale.  Iar principalul, cum spuneam și mai sus, faptul că acestea previn boli de la cele ușoare la cele mult mai grave și ele pot de asemenea ajuta la un trai mai sănătos, cu efecte benefice pe o perioadă lungă de timp.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu