polițiștii sibieni, mesaj către șoferi – „stimați conducători auto, motocicliștii există în trafic”
foto arhivă

În ultimele 48 de ore, în județul Sibiu, aua vut loc trei accidente rutiere în care au fost implicați motocicliști. Polițiștii vin cu mai multe recomandări. „Stimați conducători auto, motocicliștii există în trafic! Respectați normele rutiere și acordați-le respect în trafic!”, transmit aceștia.

În ultimele două zile, motocicliștii au fost implicați în trei evenimente rutiere, toate cu consecințe grave, patru persoane suferind vătămări corporale.

În trafic, cu toții avem obligația de a respecta normele rutiere și, mai mult decât atât, de a adopta o conduită preventivă. În acest sens, polițiștii sibieni vin cu mai multe recomandări:

Stimați conducători auto, motocicliștii există în trafic! Respectați normele rutiere și acordați-le respect în trafic!

Stimați motocicliști, sunteți o categorie vulnerabilă din punct de vedere al siguranței rutiere, motiv pentru care vă reamintim câteva reguli elementare pentru a vă putea bucura la maxim de plimbarea pe două roți.

Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie.

Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.
Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Nu uitați, viața are prioritate, iar o secundă de neatenție se plătește scump!

Ultima oră

Comentariul meu