Directorul Sălii Transilvania doreşte ca sibienii să circule cu taxiuri electrice

Consilierul liberal, Adrian Bibu, a propus în şedinţa de joi, ca Primăria să facă mai multe lucruri ca Sibiul să fie „mai verde”. Una din soluţiile propuse de Bibu, este ca să fie încurajată taximetria cu maşini electrice.

Adrian Bibu cere să încurajăm taxiurile cu maşini electrice în Sibiu

Aşa cum ne-a obişnuit în ultima vreme, consilierul PNL, Adrian Bibu, intervine cu propuneri în şedinţele de Consiliu Local. Şi joi a citit de pe o hârtie trei propuneri: „Creşterea procentului de zone verzi în Sibiu şi transformarea oraşului în unul mai prietenos cu mediul prin crearea unui grup de lucru compus din reprezentanţi ai Primăriei şi ai organizaţiilor de profil;  Iniţierea unei hotărâri de consiliu local pentru renunţarea la plastic de unică folosinţă la evenimentele Primăriei şi ale instituţiilor din subordinea sa.; Aplicarea unui sistem plutitor de colectarea deşeurilor pe Cibin.” Bibu insistă că „Sibiul trebuie să devină mai verde” şi în acest sens a propus „soluţii simple: Renunţarea la pesticide, încurajarea taxiurilor cu maşini electrice, acoperişuri şi pereţi verzi, plantarea speciilor de copaci şi flori care ajută menţinerea populaţiei de insecte şi păsări.” Deocamdată, consilierul PNL nu a dat detalii cum şi din ce bani să se facă transportul de tip taxi cu maşini electrice şi clădirile „verzi”. Deocamdată, a fost acceptată propunerea sa şi se va crea un grup de lucru cu scopul să se găsească soluţii în Sibiu mai prietenoase cu mediul. „Recomand crearea unui grup de lucru care să includă voluntari din asociaţiile de profil din oraş, oameni pe care îi cunosc personal şi care au multe idei bune pe partea aceasta”, a cerut Adrian Bibu, despre care, surse liberale susţin că îşi doreşte să ia locul primarului FDGR, Astrid Fodor, după viitoarele alegeri locale. 

Primarul Sibiului: „Prima propunere, o consider binevenită. Vom constitui un astfel de grup de lucru”

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a explicat că deja s-au luat unele măsuri ca Sibiul să fie mai verde şi există o grijă pentru protejarea mai bună a mediului. Fodor a spus că va face un grup de lucru pe mediu şi că aşteaptă ONG-urile „să se implice constructiv”.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu