şeful salvamont: păltinişul are peste o jumătate de milion de turişti iarna, care vin la schi

Ministerul Turismului a semnat miercuri, un contract cu Consiliul Judeţean Sibiu, prin care se vor investi peste 3,5 milioane de lei, într-o bază nouă Salvamont, care va fi gata peste doi ani. Cu acest prilej, Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a arătat că este nevoie de această investiţie, pentru că staţiunea are din ce în ce mai mulţi vizitatori. Numai iarna, în Păltiniş vin să schieze pe pârtii, peste o jumătate de milion de turişti.

Şeful Salvamont Sibiu: Sunt tot mai mulţi turişti şi tot mai multe accidente

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat miercuri, că numărul accidentelor montane a crescut până la 163 în 2018, la Păltiniş, aici fiind vorba de peste o jumătate de milion de turişti care vin doar iarna la schi. „Vă pot spune că de când s-a deschis domeniul schiabil, resortul Arena Platoş, în un an, au fost în jur de 500.000 de practicanţi ai sporturilor de iarnă doar pe pârtiile de schi, oameni care au plătit bilete. Pe lângă aceştia sunt foarte, foarte mulţi turişti care practică drumeţiile montane sau vin într-o excursie până la Păltiniş, numărul acestora nu este cuantificat. (…) Din observaţiile pe care le facem numărul turiştilor este în continuă creştere”, a spus Adrian David, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Păltinişul are peste o mie de locuri de cazare oficial

Staţiunea Păltiniş are oficial, peste o mie de locuri de cazare omologate, şapte pârtii de schi şi nouă restaurante clasificate, potrivit Consiliului Judeţean Sibiu. Sursa foto: PSD Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu