iohannis respinge remanierea guvernului – ”nu accept nicio propunere. toate sunt inacceptabile”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seară că respinge integral remanierea propusă de către premierul Viorica Dăncilă. Șeful statului spune că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

„În primul rând nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, nu doar pentru că Guvernul și-a schimbat componența politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur și simplu inacceptabile. Așadar, resping în integralitate remanierea propusă de premier. Resping propunerea pentru ministrul Justiției. Nu voi ignora votul dat pe 26 mai. Resping propunerea pentru ministerul Educației, nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii pentru România, precum educația, precum România educată care reprezintă reforme la un nivel la care PSD nu pare să le accepte și nici nu e în stare să le facă”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Cotroceni.
Șeful statului a mai spus că respinge „propunerea de premier pentru teme economice. Nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții. România are nevoie de oschimbare autentică și profundă pentru a repara statul, ceea ce a fost stricat”.

Ultima oră

Comentariul meu