foto video scandal la mârșa - locuitorii dintr-un bloc întreg terorizați noapte de noapte de clienții unui bar

Civilizația și respectul față de semeni este la cote de avarie în multe zone din țară. Una dintre acestea pare să fie la Mârșa, în județul Sibiu. Zeci de locuitori de pe strada Cindrel se plâng de faptul că activitatea unui bar de la parterul blocului îi deranjează de mai bine de trei ani. Gălăgia devine insuportabilă mai ales la orele nopții când oricum, barul ar trebui să fie închis.

Parterul blocului a avut ca destinație spații comerciale încă de când a fost construit. Acest lucru nu a deranjat pe nimeni, până acum trei ani, când în spațiul respectiv a funcționat o carmangerie. Apoi, proprietarul locației i-a schimbat destinația în bar. Asta, fără a cere acceptul nimănui. ”Nouă nu ne-a cerut nimeni nicio semnătură pentru a se schimba profilul activității, deși așa ar fi fost normal. Nu știu, probabil că s-au folosit de vechile semnături care au fost date pentru carmangerie…dar cert este că ei funcționează”, spun vecinii din bloc.

Aceștia spun că au ajuns la capătul puterilor pentru că nu mai suportă gălăgia. ”În aproape fiecare noapte este o gălăgie infernală. De trei ani nu mai dormim cu geamurile deschise, dar și așa, cu ele închise se aude. Și noi locuim la etajul patru și tot e gălăgie. Nu vreau să știu cum se aude în apartamentele de deasupra barului”, spun oamenii.

Aceștia au făcut petiții, dar nimeni nu i-a ajutat în vreun fel până acum. ”Am sunat și la 112, atunci a venit cineva și s-au potolit un pic. Dar în rest, de câte ori anunțam la poliția locală, ba că nu au oameni, ba că nu pot ajunge…acum am făcut sesizare și la IPJ și la Primărie”, povestesc oamenii din Mârșa.foto video scandal la mârșa - locuitorii dintr-un bloc întreg terorizați noapte de noapte de clienții unui bar

Există autorizație, dar nu se respectă

Primarul Avrigului spune că pentru activitatea respectivă există autorizație, obținută chiar cu semnăturile oamenilor. ”Ei au autorizație până la ora 1. M-am uitat și la dosar sunt 69 de semnături de la oamenii din zonă pentru bar. Acum, și legislația este așa….spune vecini. Vecini până la ce etaj, vecinii și din jurul locației…nici noi nu știm de la cine să cerem”, spune Adrian David, primarul Avrigului.

YouTube video

Nici despre ce măsuri ar putea lua în calitate de administrator, nu este prea sigur domnul primar. ”Păi o să se ia niște măsuri. Cele legale, evident. Păi până acum nu am avut sesizare scrisă. Acum că au făcut scris o să vedem…este și un dosar de cercetare sau cum să îi spun, la poliția națională, să vedem ce verdict o să dea și după vedem și noi ce facem. Dacă este cazul, i se va retrage și autorizația, dar mai întâi va fi notificat, amendat dacă este cazul…”, găsește cu greu explicațiile legale primarul, după o serie de întrebări menite să îi activeze memoria legislativă.

Terasă pe domeniul public

Primarul Avrigului spune însă că cel mai probabil va modifica autorizația barului, activitatea urmând să înceteze la ora 22, și nu la ora 1 ca până acum. Oricum, nici la ora 3 în mai toate nopțile clienții nu se dau bătuți, după cum spun oamenii. ”La ora 3 încă mai sunt clienți care vorbesc foarte tare, înjură…În fața blocului e plin de urină, de vomă…nu știu dacă așa ceva se mai întâmplă undeva, fără să se ia nicio măsură”, povestesc oamenii.

foto video scandal la mârșa - locuitorii dintr-un bloc întreg terorizați noapte de noapte de clienții unui bar

În plus, patronul barului a obținut închirierea de la Primărie a 45 de metri pătrați din domeniul public pe care și-a instalat un fel de terasă. ”Și-a pus acolo scaune, mese, dar din nou, fără vreo semnătură din partea noastră, a început chiar să construiască acolo o terasă veritabilă. Mai mult, au tăiat un salcâm care se afla pe și așa micuța zonă verde din fața blocului. Iar la toate astea domnul primar a spus că este dreptul omului să aibă acel bar și să închirieze domeniul public. Dar drepturile noastre cine le apără?” se întreabă oamenii, fără a primi vreun răspuns.

 

Ultima oră

Comentariul meu