directorul cnm astra – ”e nevoie de un refresh în cazul agendelor culturale. fără fits, sibiul e mediocru!”

Ciprian Ștefan, managerul complexului Muzeal ASTRA, directorul care a reușit să mențină și chiar să ridice standardele culturale ale CNM-ului, este de părere că autoritățile mai au de lucrat la oferta culturală. Deși Sibiul este văzut ca un oraș aplecat spre cultură, care oferă locuitorilor și turiștilor numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, Ciprian Ștefan este de părere că fără FITS oferta ar fi mediocră. 

”Sibiul duce lipsă de evenimente mari, gen Untold sau Electric Castle. S-ar putea crea așa ceva și la noi, nu să concureze, ci să completeze aceste evenimente. Avem locații, se poate organiza așa ceva și ar fi un mare plus pentru oraș, avem nevoie de un eveniment cu care Sibiul să se confunde”, este de părere Ciprian Ștefan.

Și asta pentru că, după părerea lui Ciprian Ștefan, evenimentele care se organizează de ani buni în Sibiu sunt puțin ”prăfuite”. ”Agendele culturale au nevoie de un refresh. Ambele autorități care le finanțează- Primăria și Consiliul Județean- ar trebui să facă ceva în acest sens. Oferta trebuie reînnoită. Trebuie regândite evenimentele în primul rând pentru sibieni, să îi scoți din case pe cei de aici, apoi construite alternative și facilități pentru turiști. În acest moment, dacă nu ar exista FITS-ul, oferta culturală a Sibiului ar fi mediocră”, este de părere Ciprian Ștefan.

directorul cnm astra – ”e nevoie de un refresh în cazul agendelor culturale. fără fits, sibiul e mediocru!”
Ciprian Ștefan crede în posibilitățile de dezvoltare culturale ale Sibiului

Acesta spune că faptul că Sibiul este unul din puținele orașe în care s-ar putea crea un coridor de promenadă. ”Din Piața Mare se poate ajunge în linie dreaptă până sub munte, la Rășinari. Trebuie să profităm de lucrurile acestea, le avem și trebuie să învățăm să le exploatăm. Iar cultura poate să ofere o susținere sustenabilă orașului, doar că cei care se află la conducere ar trebui să plece urechea la specialiștii în cultură din oraș”, spune managerul ASTRA.

Acesta crede și că o zonă metropolitană care să lege ofertele și să ofere posibilități de deplasare facile ar fi o variantă excelentă pentru dezvoltarea culturală.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu