Fostul președinte al lui FC Hermannstadt, a vorbit luni despre situația financiară, sursele de venit ale FC Hermannstadt și viitorul lui Teodor Birț în managementul clubului.
„Indiferent dacă voi rămâne, sau nu, în clubul ăsta, voi fi unul dintre cei mai înfocați suporteri ai Sibiului, pentru că – încă o dată – cred în echipă și sunt convins că poate face mai multă performanță. Dar, din păcate, îmi este foarte greu să continui în acest club, din mai multe motive. În primul și în primul rând, pentru că nu avem o finanțare stabilă. Finanțarea, la acest club, în mare măsură este asigurată din credite. Nu este o problemă asta, nu suntem nici primul, nici ultimul club care primește bani din împrumuturi. Singurii bani care au rămas în club sunt cei pe care i-am primit pe Agenda Sportivă de la Primăria Municipiului Sibiu și de la sponsori. Ceilalți bani au venit cu titlul de împrumut. În momentul în care vin banii de la LPF, aceste împrumuturi se returnează, pentru că eu am făcut un lucru în care am crezut, am considerat că oamenii care împrumută clubul trebuie să şi aibă controlul asupra conturilor. Eu n-am avut niciun amestec în ceea ce înseamnă plăţi şi gestionarea banilor. Am lăsat acele persoane să gestioneze. În momentul în care au venit banii, şi anul trecut, şi anul acesta, de la Liga Profesionistă de Fotbal, şi au fost luaţi (nu comentez, că e bine, sau rău), clubul a rămas fără bani. Este o problemă! Mai mult decât atât, este o problemă pentru că se condiţionează desfăşurarea activităţii ulterioare: „Mai pun bani dacă… Sau, nu mai pun bani dacă…!”
„Sunt două persoane care au asigurat o mare parte din împrumuturi, respectiv domnul Rotar și domnul Băcilă. Sunt persoanele care, fiind mai prezente financiar în creditarea clubului, au inițiat această modificare”.
„Există contracte de împrumut care se pot verifica oricând. E vorba de contracte de împrumut, nu acte de donație. Sunt creditori! Probabil și asta i-a deranjat, le-am explicat că, dacă împrumuți clubul, nu ești patron și nici finanțator”.
„Nu pot să fiu de acord nici cu alte măsuri legate de ceilalţi membri din club, pentru că – revin la ceea ce spuneam acum câteva minute – când am creat acest club, m-am gândit în primul rând la transparenţă şi la imagine. Clubul ăsta, la un moment dat, avea peste 20 de membri. Fiind mulţi, asiguram şi transparenţă, şi imagine, pentru că fiecare membru din club, chiar dacă nu erau oameni cu foarte mulţi bani, reprezenta ceva în mediul lor și aduceau, la rândul lor, această imagine asupra clubului, o imagine pozitivă. Uşor, uşor, aceşti membri au fost înlăturaţi. N-am putut să fiu de acord cu asta pentru că nu mai era ceea ce gândeam eu. Din acest proiect, pe care l-am pornit acum 4 ani, n-a mai rămas mai-nimic”, a mai spus Birț.