s-a stabilit de când cartelele prepay se pot cumpăra doar cu buletinul în românia

Cine dorește să achiziționeze o cartelă telefonică preplătiă poate să facă acest lucru doar în baza unui act de identitate. Prevederea a fost adoptată de Guvern printr-o ordonanță de urgență.

Potrivit actului normativ, furnizorii de telefonie mobilă au obligația de a colecta datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM, anunță Digi24. Decizia va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020 și va fi obligatorie pentru cei care cumpără cartele preplătite după această dată.
De asemenea, până la 1 septembrie anul viitor, cei care au cumpărat cartele anterior aplicării deciziei trebuie să-și prezinte datele de identificare. De la această dată, cei care nu respectă obligația nu vor mai putea folosi serviciile de telefonie mobilă.
Proiectul de lege privind achiziția cartelelor prepay doar cu buletinul, inițiat de actualul deputat PMP Petru Movilă, a fost respins de parlament, atât în 2011, cât și în 2013. Legea obliga legitimarea persoanelor care doresc să achiziționeze cartele preplătite sau a celor care dețin deja cartele prepay. Tot această lege obliga persoanele care doresc să se conecteze la rețelele de internet publice să se legitimeze.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Asta ca sa aiba timp infractorii sa isi aranjeze lucrurile…
    De la 1 ianuarie 2020 intra in vigoare si ai timp 9 luni sa te inregistrezi. Ce e asa greu cu inregistratul de e nevoie de 9 luni? Nu se poate face online pe site-urile furnizorilor de telefonie, te inregistrezi si adaugi o poza de buletin? E prea greu, e nevoie de 9 luni. De ce nu se pune de acum conditia ca pana in ianuarie 2020 sa fie toate inregistrate iar in caz contrar accesul la retea va fi restrictionat. Prea greu in tara asta…