noul sistem de supraveghere video al sibiului trecut la poliția locală

Poliția Locală Sibiu va avea o nouă responsabilitate- administrarea sistemului de supraveghere video al orașului. Acesta va trece din subordinea Primăriei în cea a Poliției Locale imediat după ce consilierii locali vor aproba schimbarea.

Serviciul Public de Poliție Locală este abilitat de lege să desfășoare activități specifice asigurării ordinii și liniștii publice, astfel că administrarea noului sistem video de supraveghere va trece în sarcina sa. Totodată, Poliția Locală ”primește” rețelele de date și alimentare, servere și echipamente de înregistrare și gestiune a datelor, inclusiv software-ul aferent și două incinte- centre de control prevăzute cu echipamente de vizualizare în direct a fluxului video.

Poliția Locală ar urma să întocmească un regulament de funcționare a activității de supraveghere corelat cu prevederile GDPR, regulament care apoi să fie adoptat de consilierii locali.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. O gasca de incompetenti in cardasie cu Domeniul public si cu firmele „de casa” ale Primarie.
    Avem camere si sunt amplasate degeaba. Nu o sa se uite nimeni la ele si nici nu o sa fie vreodata trasi la raspundere cei surprinsi de aceste camere. Le faci sesizari cu poze si iti raspund ca au monitorizat zona si nu se confirma. II chemi sa constate, dau amenda de fatada dupa ce stai 30 de minute sa vezi ce decizie iau (daca plecam, plecau si ei…). I-am filmat si le-am spus ca nu plec pana cand nu vad ce masuri iau.
    Dupa 3 zile, raspuns oficial in scris ca cele semnalate nu se confirma. Chair nu exista un Corp de Control al Politiei Locale care sa verifice aceste sesizari si aceste amenzi anulate a doua zi pe baza de cunostinte si relatii?

  2. Politia locala Sibiu = Politia Caracal am oprit 2 echipaje si am demonstrat cu poze ca se consuma alcool si ca se face galagie pe str. C.I.Nottara dupa ora 16.00 pana noaptea tarziu in fata la Minimarket am sunat si la sediu politiei locale si mi sa spus ca o sa trimita echipaje dar din 13 08 2019 nu am vazut nici un echjpaj.