huawei p20 lite – aspect premium pentru jumătate din bani

Huawei P20 Lite este un telefon care îți va oferi designul și câteva dintre specificațiile de la impresionantele telefoane Huawei P20 la un preț mult mai mic. Merită însă să cumperi Huawei P20 Lite?

Huawei P20 Lite este cel mai ieftin membru al gamei P20, căruia i s-au alăturat P20 și P20 Pro. Raportul ecran-corp al acestui telefon este impresionant, de 80 la sută, el mai vine și cu o caracteristică de recunoaștere facială și este apreciat în mod special pentru designul său simplu.

Preț

Huawei P20 Lite a fost lansat în martie 2018 la prețul de 369 euro, adică aproximativ 1.720 lei, iar acum poate fi cumpărat și cu sub 1.000 lei. Acest lucru îl face un telefon mid-range destul de competitiv.
Comparativ, celelalte smartphone-uri ale gamei costă circa 1.800 lei (P20) și peste 2.700 lei (P20 Pro).

Design

P20 Lite este un telefon cu aspect frumos. Are un design neoriginal, dar elegant, cu colțuri rotunjite și un mic „breton” în partea de sus a ecranului (care conține camera frontală, difuzorul și un senzor de lumină). Dimensiunea sa este de 71,2 x 7,4 x 148,6 mm, deci este un telefon compact, dar nu chiar mic.
Partea din spate este realizată din sticlă și vei găsi, de asemenea, scanerul de amprentă al telefonului și camera spate.
Smartphone-ul este disponibil în patru culori: Midnight Black, Klein Blue, Sakura Pink și Platinum Gold.
Un lucru pe care l-ai putea observa este că Huawei P20 Lite este foarte ușor, deoarece cântărește doar 145g, mai puțin decât majoritatea telefoanelor.
Huawei P20 Lite are o mufă pentru căști, plasată în partea de jos a telefonului. Lângă jack este un port USB-C (pentru încărcarea telefonului) și difuzorul.
Huawei nu a dat niciun indiciu cu privire la rezistența la apă sau praf a acestui smartphone, ceea ce înseamnă că nu este rezistent la apă.

Display

Huawei P20 Lite are un LCD IPS de 5,84 inci, cu o rezoluție de 2280×1080 pixeli. Cu alte cuvinte, are culori bune și este destul de eficient din punct de vedere energetic. În plus, are un senzor de lumină ambientală și că poate regla luminozitatea ecranului automat.

Procesor, memorie și stocare

Huawei P20 Lite are un procesor Kirin 659, care nu este prea diferit de la Qualcomm Snapdragon 625 utilizat în multe telefoane medii rivale.
Telefonul are 64 GB de stocare și 4 GB RAM, lucru care este decent pentru acest preț. Dacă acest lucru nu este suficient, există posibilitatea de a utiliza un card microSD de până la 256 GB.
Telefonul este suficient de puternic pentru majoritatea utilizatorilor, chiar și pentru gameri.

Camere foto

Huawei P20 Lite are cameră cu lentilă dublă pe spate, cu senzor de 16 Mp (diafragmă f / 2,2) și altul de 2Mp (diafragmă f / 2,4).
În lumina zilei poți obține fotografii frumoase, cu culori cu adevărat strălucitoare. La amurg, însă, camera se va lupta să surprindă detalii sau culori.
Camera frontală are un senzor de 16 Mp și face selfie-uri surprinzător de grozave. In general, telefoanele mobile Huawei detin super camere.
Camera frontală este de asemenea folosită pentru funcția de deblocare a feței.

Verdict

Huawei P20 Lite este un smartphone bun de gamă medie. Este plăcut cât de ușor și elegant este acest telefon, care are un design premium foarte similar cu cel al „fratelui” mai scump P20.
În plus, datorită funcției sale de recunoaștere facială, puteți debloca telefonul într-o clipă, un alt exemplu de caracteristică high-end care începe să fie tot mai regăsită în gama medie.

Ultima oră

Comentariul meu