foto - gafe din prima zi pentru noul prefect al sibiului

Noul prefect al județului Sibiu, Maria Minea, a fost instalat în funcţie vineri, în prezenţa unui secretar de stat şi a mai multor oficialităţi din judeţ, prilej cu care, a rostit un discurs în care s-au strecurat câteva greşeli care au atras atenţia audienţei. Maria Minea le promite sibienilor respectarea legii, dar şi un prefect sensibil şi corect.

Mitropolitul Ardealului, salutat cu formula “Înălţimea Voastră”

Prezent la ceremonia de instalare în funcţie a noului prefect, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a spus rugăciunea “Tatăl nostru”. Noul prefect al Sibiului, Maria Minea, a ţinut să-l salute pe mitropolit cu formula “Înălțimea Voastră”, ceea ce este greşit, potrivit site-urilor de specialitate, printre care şi doxologia.ro, care recomandă a se folosi: “Înaltpreasfinția Voastră sau Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit”. Chiar la începutul discursului său, noul prefect a spus vineri, următoarele: “Înălţimea Voastră, domnul profesor doctor Laurenţiu Streza, domnule senator, Avram Nicolae, domnule vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, domnul Marcel Luca, doamnelor şi domnilor primari, doamnelor şi domnilor directori, stimaţi invitaţi, astăzi, în faţa dumneavoastră am depus un jurământ de credinţă. Acest jurământ de credinţă l-am depus şi în faţa lui Dumnezeu. El mă responsabilizează şi mă obligă să dau tot ce am mai bun pentru a îndeplini sarcinile şi atribuţiile în calitatea de prefect al judeţului Sibiu.” foto - gafe din prima zi pentru noul prefect al sibiului

Prefectul anunţă o perioadă extrem de încărcată şi trei tururi de scrutin electoral, dar alegerile se fac în două tururi

Noul prefect al Sibiului, Maria Minea, a dat asigurări că va implementa programul de guvernare şi că va fi o persoană echilibrată, ținând cont că urmează “trei tururi de scrutin electorale”. Potrivit legislației din România, alegerile sunt prevăzute cu maxim două tururi, nu trei. “În perioada următoare sunt convinsă că vom avea foarte mult de lucru, ba mai mult, va fi o perioadă extrem de încărcată, având în vedere faptul că, pe lângă atribuţiile curente şi importante ale Instituţiei Prefectului Sibiu, aceea de a asigura implementarea programului de guvernare, vom avea trei tururi de scrutin electorale, şi anume, alegerile prezidenţiale, alegerile locale şi alegerile parlamentare. Ne-am propus ca în toată această perioadă, prin activitatea pe care o voi desfăşura în cadrul instituţiei prefectului judeţului Sibiu să asigur un echilibru în relaţiile dintre instituţiile statului, administraţiile publice şi nu în cele din urmă, între acestea şi cetăţenii judeţului Sibiu”, a mai spus prefectul Maria Minea.

Noul prefect a încurcat funcţiile de la Consiliul Judeţean. A salutat-o pe vicepreşedinta Christine Manta-Klemens cu formula “doamna preşedintă”

În continuarea discursului de la instalarea în funcţie, noul prefect a salutat-o pe preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, dar aceasta nu era în sală, este în concediu. În sală, în faţa noului prefect era vicepreşedinta Consiliului Judeţean care a zâmbit la auzul greşelii. “Domnilor directori ai instituţiilor publice din judeţul Sibiu, doamnelor şi domnilor primari, doamna preşedintă a Consiliului Judeţean, domnule vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, vă asigur că în persoana mea, veţi găsi un partener de dialog în toate problemele cu care vă confruntaţi, dar în acelaşi timp, totodată, voi fi partenerul care voi vedea dacă toate activităţile care se vor desfăşura în instituţiile noastre, să se desfăşoare, în spiritul respectării prevederilor Constituţiei, a legilor şi a celorlalte acte normative care reglementează activitatea”, a mai spus Minea.

Cine este doamna Maria Minea, noul prefect al sibienilor?

Maria Minea s-a recomandat ca o persoană sensibilă la problemele tuturor cetăţenilor, un angajat al statului, cu 8 ani experienţă ca secretar în primării din judeţ, un om dornic să facă echipă. “În activitatea mea de opt ani, ca secretar al unităţilor administrativ teritoriale în care am funcţionat, am avut o relaţie foarte bună cu Instituţia Prefectului, am colaborat foarte bine cu aceasta şi am avut şansa să cunosc o mare parte dintre funcţionarii publici care funcţionează la nivelul ei. Aprecierea mea este că sunt persoane competente, dedicate muncii pe care o depun. Mesajul meu este acesta, că toate problemele care vor veni, le vom întâmpina în activitatea noastră, se pot rezolva dacă facem o echipă bună şi sunt convinsă că acest lucru aşa va fi”, a arătat Maria Minea.

Noul prefect al Sibiului promite să se implice în rezolvarea problemelor cetăţenilor

“Ca şi funcţionar public, am lucrat o parte din timp, ca directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi în acest sens vreau să vă spun că sunt persoana care întotdeauna am fost sensibilă la toate problemele oamenilor. Pot să vă spun şi să vă asigur că şi din această poziţie, voi fi omul care voi fi sensibil la tot ce înseamnă problematică a cetăţenilor din judeţul Sibiu, mă voi apleca asupra tuturor problemelor care vor fi ridicate şi evident, mă voi implica în rezolvarea lor. Vreau să vă asigur că voi fi un prefect echilibrat, echidistant şi obiectiv în toate relaţiile pe care o să le am cu partenerii de dialog. Iar în final, vreau să mulţumesc Guvernului, celor care m-au sprijinit şi care au avut încredere în mine pentru ocuparea acestei funcţii”, a concluzionat noul prefect sibian.
Vechiul prefect absent de la investirea noului prefect

 

Maria Minea a înlocuit-o în funcţie pe prefectul Adela Muntean, care a încheiat mandatul de la Prefectura Sibiu şi s-a întors ca secretar al comunei Roşia, de unde fusese detaşată. Reprezentantul Guvernului i-a mulţumit fostului prefect pentru activitate, chiar dacă aceasta nu a fost prezentă vineri, la investirea Mariei Minea.

Noul prefect a amânat discuţiile cu presa

Solicitată pentru a da câteva declaraţii de presă, Maria Minea, în calitate de prefect al Sibiului, a refuzat dialogul vineri, promitând că va face o conferinţă de presă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. clona de la Sibiu a lui dancila…blonda, proasta, timpul va dovedi si ca este incompetenta, restul peste “3 tururi de scrutin electorale” (sic)