amenințări cu moartea la apoldu de jos - polițiștii au vrut să amendeze victima că a sunat la 112

Un individ terorizează o întreagă comună din județul Sibiu. Oamenii sunt amenințați, iar polițiștii nu fac nimic. Bărbatul e încă în libertate, deși, în repetate rânduri, a făcut scandal și a bătut mai mulți vecini.

Nicolae are 50 de ani și trăiește de puțină vreme în Apoldu de Jos. Se află în delegație de muncă, iar de când s-a mutat aici nu are liniște. Un individ îl terorizează zi și noapte și îl amenință cu moartea. Bărbatul spune că nu știe ce să mai facă, dat fiind faptul că a anunțat autoritățile, însă nimeni nu a luat nicio măsură. Situația este de-a dreptul incredibilă.

Amenințat cu moartea în propria curte
În noaptea de joi spre vineri, Nicolae a auzit zgomote ce veneau din spatele șurii. Când s-a dus să verifice, a dat nas în nas cu agresorul. „Azi noapte, pe la 12-1, vorbeam cu soția la telefon și am auzit niște bubuituri. Am ieșit în curte și am văzut pe cineva, era după șură. Apoi i-am văzut cuțitul, avea și o bâtă ciobănească la el sau un par… A strigat în gura mare că mă omoară, că îmi dă foc la mașină. Eu nu i-am făcut nimic omului”, spune Nicolae.

Victima a sunat imediat la 112, iar după aproximativ jumătate de oră trei polițiști au ajuns la casa lui. Agresorul însă se făcuse nevăzut.

Polițiștii au vrut să îl amendeze pentru că a sunat la 112
„Au venit polițiștii și m-au legitimat pe mine. Unul dintre ei, mai nou, că nu îl cunosc, a venit la mine și m-a întrebat <<Ce faci, domne? N-ai somn? De ce nu dormi?>>. Mi-a mai zis că ar trebui să fiu amendat cu 1.500 de lei că am sunat la 112. Cică trebuia să sun la Miercurea la poliție… Păi eu am știut? Am sunat la 112”, povestește Nicolae.

Nicolae nu se mai simte în siguranță. Se teme că bărbatul, într-o zi, îi va face rău. Acesta este indignat fiindcă oamenii legii nu au vrut să îl ajute, mai ales fiindcă agresorul nu a fost căutat ori identificat.

„Mi-e frică să ies în curte la toaletă. A mai încercat o data să intre în curte, că am găsit o scândură ruptă. Eu mi-am pus și poartă de fier, să nu vină nimeni peste mine. Ce pot eu să fac mai mult? O doamnă de la poliție, ajutorul șefului de post, mi-a zis să nu îl provoc, că nici zece polițiști nu îl pun jos. Cu se îl provoc eu, că nu i-am făcut nimic””, mărturisește, speriat, Nicolae.

Victima spune că polițiștii din Miercurea Sibiului i-au recomandat să depună o plângere și, totodată, i-au spus că în prezent se fac demersurile pentru prinderea agresorului.

Agresorul a bătut alți vecini și a terorizat mai mulți copii
Bărbatul este cunoscut în sat ca fiind un om violent. Anul trecut, ar fi bătut un vecin până l-a mutilat. La scurt timp, a speriat mai mulți copii. A luat o drujbă în mână și i-a alergat.

„Atunci l-a luat șeful de post, l-a dus la Sibiu. Se știa situația, dar e mușamalizată. L-au scos după puțin timp și a venit tot aici”, mai spune victima.

De altfel, bărbatul agresiv, atunci când consumă băuturi alcoolice, nu mai conștientizează ce face. Mulți vecini l-au surprins făcându-și nevoile la porțile lor.

„Post telefonic deranjat momentan”
Reporterii Ora de Sibiu au încercat să vorbească cu polițiștii din Apoldu de Jos și Miercurea Sibiului, însă, la numerele afișate pe site-ul IPJ Sibiu, nimeni nu răspunde. La Apoldu, „postul telefonic este deranjat momentan”.

 

Ultima oră

Comentariul meu