vești bune pentru mocănița de pe valea hârtibaciului

Ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, a anunţat joi, că va finanţa până la finalul anului, turismul de mocăniţă, prin modificarea Master Planului de investiţii. Asta este o veste bună pentru singura mocăniţă din judeţul Sibiu, cea de pe Valea Hârtibaciului.

În premieră, mocăniţele ajutate de Guvern să pornească la drum

“Ca o informaţie vă mai pot da în premieră că suntem în lucru pentru modificarea Master Planului de investiţii în turism şi vrem foarte mult să introducem în anexa pentru finanţare, inclusiv traseele de mocăniţă, trasee noi şi de reabilitare. Este nevoie să finanţăm şi acest tip de turism. Mai mult decât atât, vrem să modificăm inclusiv sumele cu care Ministerul Turismului o să vină să asigure cofinanţarea proiectelor, adică o să fie mai mulţi bani de la Ministerul Turismului pentru localităţi”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, joi, într-o conferinţă de presă.

Când se dau banii pentru mocăniţe?

Întrebat când va începe să finanţeze turismul de pe traseele de mocăniţă din ţară, ministrul Turismului a răspuns că estimează ca până la finalul anului să poată primi cererile de finanţare cu studiile de fezabilitate. “Până la sfârşitul anului, cu siguranţă o să modificăm hotărârea de guvern, astfel încât şi acest tip de turism să poată fi finanţat. Îi aştept după aceea, la Ministerul Turismului cu studiul de fezabilitate şi cu siguranţă o să le finanţăm”, a spus ministrul Bogdan Trif.

Mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului, atracţie unică pentru turişti

Mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului, cea care mai poate parcuge cei 8 kilometri între Cornăţel şi Hosman ar putea primi ajutor financiar de la Ministerul Turismului, fiind vorba de o atracţie unică pentru turişti. Mocaniţa este acel mic tren cu aburi care urca dimineata in pădure cu vagoane goale şi le aducea înapoi, încărcate cu bușteni grei pentru micul sat de origine. Prin munți și păduri adânci, trenul urmărește văile și malurile râurilor, spre deliciul turiștilor, spune cei care se ocupă de mocăniţa sibiană. Sursa foto: Maratonsibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu