judecătoarea care a repus-o în funcţie pe fodor nu o mai poate judeca mai departe

Marţi a început procesul în care primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, încearcă să se menţină în funcţie şi să anuleze ordinul prefectului Adela Munteanu. Judecătoarea care a decis în luna iulie să o repună în funcţie pe Astrid Fodor, a depus o cerere de abţinere şi pe numele ei a fost înregistrată şi o cerere de recuzare, aşa că primarul va fi judecat de un alt judecător, susţin surse judiciare pentru Ora de Sibiu.

Fodor nu va mai fi judecată de judecătoarea care a repus-o prima dată în funcţia de primar

Judecătoarea care a repus-o în funcţia de primar, în luna iulie, pe Astrid Fodor, a depus luni, o cerere de abţinere. Totodată una dintre părţi a depus o cerere de recuzare pe numele judecătoarei, adică a cerut ca procesul să se judece de altcineva. Cererea de abţinere a fost admisă de Tribunal, aşa că procesul lui Fodor se judecă de o altă judecătoare.

Prefectura a făcut recurs

Prefectura nemulţumită că nu s-a respectat ordinul prefectului, a făcut recurs şi cere ca Astrid Fodor să fie dată jos din funcţia de primar, de către judecător.

19 iulie 2019 – ziua în care Fodor a revenit ca primar al Sibiului

„Azi, 19 iulie 2019, Tribunalul Sibiu s-a pronunţat în dosarul nr. 2080/85/2019, în sensul că instanţa de judecată a admis cererea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu şi Prefectul Judeţului Sibiu, şi în consecinţă: suspendă executarea Ordinului nr. 262 emis la data de 03.07.2019 privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora, până la soluţionarea în fond a acţiunii în anulare ce formează obiectul dosarului nr. 2075/85/2019, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată într-un comunicat de presă al instanţei.

Problemă veche de 4 ani

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul German ‘Samuel von Brukenthal’ şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat că la momentul acela avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective. Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu