un concern elvețian care are o fabrică și la sibiu concediază peste 1.000 de oameni

Phoenix Mecano, o companie internațională care produce mase plastice și are o fabrică și la Sibiu, a anunțat că va concedia aproximativ 1000 de angajați pentru a eficientiza profitul, scrie g4media.ro. La Sibiu sunt angajați peste 300 de oameni.

Singurele țări nominalizate de directorul executiv al grupului au fost Germania și China, în timp ce despre Elveția oficialul companiei a spus că nu va fi afectată. CEO-ul Rochus Kobler nu a menționat România printre țările în care grupul industrial va face concedieri.

Phoenix Mecano, producător de componente electrice și mecanice pentru diverse industrii, printre care și cea auto, a anunțat că rezultatele financiare sunt afectate de războiul comercial dintre SUA și China, precum și de încetinirea comenzilor în industrie la nivel global.

În România, Phoenix Mecano deține la Sibiu o fabrică de produse materiale plastice, destinate în special industriei electrotehnice. La Sibiu lucrează peste 300 de angajați, iar compania a avut o cifră de afaceri de 128 milioane lei în anul 2018.

Ultima oră

Comentariul meu