foto - vesti bune pentru copiii si adulţii bolnavi din sibiu

Părinţii din judeţul Sibiu care au copiii bolnavi cu atrofie musculară spinală pot primi tratamentul cu spinraza din această lună, de la Spitalul de Pediatrie din municipiu, nu vor mai fi nevoiţi să fugă cu copiii prin alte centre din ţară pentru această terapie. Şi sibienii adulţi care suferă de scleroză multiplă nu se vor mai chinui să meargă la Cluj-Napoca, Târgu-Mureş sau Bucureşti, vor beneficia de medicamente la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Din luna august, aceşti bolnavi din Sibiu primesc tratamentul la spitalele publice sibiene, a anunţat miercuri, directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Vasile Spinean.

Doi copii cu atrofie musculară spinală vor primi tratament la Pediatria din Sibiu 

„În acest an am reuşit să deschidem două noi programe, e vorba de un program şi un subprogram, un program al bolilor neurologice, privind tratamentul bolnavilor cu scleroză multiplă şi o activitate nouă în cadrul programului naţional pentru boli rare, respectiv tratamentul pacienţilor cu atrofie musculară spinală”, a declarat miercuri, Vasile Spinean, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit celor de la Casa de Asigurări de Sănătate din Sibiu, un copil din Sibiu a primit tratamentul aici, dar a decedat şi alţi doi copii urmează să primească spinraza la Pediatria sibiană.

20 de sibieni cu scleroză multiplă nu se vor mai chinui să meargă pentru tratament în alte oraşe din ţară

În prezent, 20 de pacienţi cu scleroză multiplă urmează să primească tratamentul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş. Pacienţii cu scleroză multiplă sunt în evidenţă la alte centre universitare, dar pot primi medicamentele plătite cu bani de la Casa de Asigurări, de la medicii sibieni, în spitalul de aici. Fondurile au fost alocate cu luna august. Spitalul urmează să cumpere medicamentele.

Ultima oră

Comentariul meu