foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii

Weekend-ul care a trecut a fost unul plin de gust. De…”Gusturile Verii”, pentru că evenimentul care a avut loc în Piața Mare asta a fost. Un regal al gusturilor tradiționale. Timp de trei zile centrul Sibiului a fost învăluit de mirosul oilor la proțap, de aroma vinului bun și de sunetul concertelor.

Gusturile Verii a fost unul din evenimentele organizate în cadrul programului sibiu Capitală Gastronomică Europeană. Mii de sibieni au trecut prin Piața Mare în cele trei zile în care s-a gătit tradițional.

foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii

30 de bucătari au gătit preparate din ingrediente luate de la producători din zona Sibiului. Iar cei norocoși, care s-au înscris pentru tombolă și au fost selectați, au putut gusta din bunătățuri. Au avut în farfurie carne de miel, cârnăciori, brânză din Mărginime, dar au gustat și din cele mai bune vinuri prezentate la Sibiu de somelieri vestiți.

foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii

Punctul culminant a fost însă sâmbătă, când pe un proțap lung de 30 de metri au fost așezate 16 carcase de oaie aduse de la oierii din Gura Râului. 20 dintre cei mai buni bucătari din țară au preparat carnea, și au stabilit astfel un record.

foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii

Fiecare seară s-a terminat cu câte un concert memorabil. Vineri a cântat Compact B, sâmbătă Cristi Minculescu, Valter& Boro, iar duminică cei de la Cargo au urcat pe scenă.

foto - video cum au savurat sibienii gusturile verii

Ultima oră

Comentariul meu