foto - sărbătoare unică la păuca - fiii satului sărbătoriți cu fast în weekend

Păuca a răsunat de voie bună în acest final de săptămână. Fiii satului au fost sărbătoriți prin cântec și joc. Toată lumea s-a simțit bine, mai ales că pe scenă au urcat unii dintre cei mai cunoscuți interpreți și dansatori. 

Era anul 1309 cand Comuna Pauca era atestata istoric si iata ca in anul 2019 tinutul deluros strabatut de raul Secas isi continua povestea idilica in Podisul Tarnavelor.

Ca si in celelalte localitati rurale din sudul Transilvaniei datinile si obiceiurile se regasesc la aproape orice sarbatoare si moment al vietii. Din 2016 la toate aceste traditii s-a mai adaugat un eveniment nou – care este menit sa ii readuca in vatra stramoseasca pe toti cei care au plecat din comuna impietrita in timp dar in acelasi timp aflata printre cele mai moderne comune din judet Sibiu – “Fiii satului comunei Pauca”.

foto - sărbătoare unică la păuca - fiii satului sărbătoriți cu fast în weekend foto - sărbătoare unică la păuca - fiii satului sărbătoriți cu fast în weekend

Astfel in perioada 10-11 august Comuna Pauca a imbracat straie de sarbatoare pentru a-si primi acasa fiii pentru a VI-a editie a evenimentului “Fiii satului comunei Pauca”

Participantii au fost primit cu caldura, multa voie buna si asa cum au fost obisnuiti deja cu jocuri si cantele populare, astfel:

foto - sărbătoare unică la păuca - fiii satului sărbătoriți cu fast în weekend

Sambata pe scena a urcat Nelu Paucean si Formatia.
Duminica spectacolul folcloric a fost susținut de Ansamblul Doina Secașelor- Păuca, Victoria Meitescu, Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului, Cosma Stoita Camelia, Nelu Albu, Robert Tarnaveanu, Pinca Alina, DARIA GÂDEA, Bogdan Cioranu, Adrian Neamtu, Sînziana Ștefan, Traian Stoiță, Aurora si Sandel MIHAI, Dumitru Teleaga și Formația, Nelu Paucean si Formatia.

Ultima oră

Comentariul meu