veşti bune pentru sibieni - se modernizează încă o parte a spitalului judeţean
FOTO: arhivă

Directorul celui mai mare spital public din Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Cornel Benchea, a anunţat luni, că se va moderniza atât tunelul care leagă câteva clădiri ale spitalului, dar şi subsolul, unde se află vestiarele infirmierelor, asistenelor şi ale doctorilor de la Chirurgie şi nu numai. Clădirea în care se afla Neurologia şi Chirurgia plastică a intrat deja în modernizare, potrivit celor de la spital.

Se modernizează subsolul prin care circulă infirmierele, asistentele şi doctorii

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că se modernizează subsolul spitalului, unde se află vestiarele infirmierelor, asistentelor şi ale unor doctori de la Chirurgie. Igienizarea de acolo, un hol la subsol, pe care nu circulă pacienţii, a fost cerută şi de Direcţia de Sănătate Publică, zice directorul acesteia, fostul director al spitalului sibian, Gabriel Budescu. Cei de la Sibiu spun că totul era deja programat şi nu are nimic de a face cu filmuleţele postate pe Facebook zilele trecute de un deputat USR din Cluj, membru în Comisia de Sănătate, care vizitează spitalele din ţară de mai mult timp. Mai mult, Daniela Cîmpean, îl acuză pe cel din USR că nu ar avea intenţii aşa de bune cum afirmă şi că a făcut totul cu scop electoral, ştiut fiind faptul că la Sibiu, se vor înfrunta în mod deosebit în campania electorală pentru prezidenţiale, doi sibieni: preşedintele şi fostul primar, Klaus Iohannis, cu liderul şi deputatul USR de Sibiu, Dan Barna.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică: Pacienţii nu sunt în pericol pentru că medicii merg printr-un subsol ce va fi igienizat

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, doctorul Gabriel Budescu, fost director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, spune clar că personalul medical nu pune în pericol sănătatea pacienţilor, pentru că se schimbă în vestiare aflate la subsol, un subsol ce va fi igienizat. Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, afirma vineri contrariul, că medicii, asistentele şi infirmierele nu ar trebui să calce în ţinută de spital, într-un subsol care are un hol cu igrasie, mucegai şi umezeală, fiind vorba de o clădire de peste o sută de ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu: „Suntem la mare distanţă de ce ne dorim. Rezolvarea va veni când toţi vom aborda cu multă bună credinţă”

Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, aflată şi în conducerea PNL Sibiu, afirmă că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă mai are nevoie de lucrări de modernizare, lucru pe care nu l-a ascuns niciodată, dovadă că aici se fac aceste investiţii din 2010 încoace. Soluţia propusă de Daniela Cîmpean este să se construiască un nou spital, potrivit nevoilor actuale ale bolnavilor din Sibiu, iar până atunci, să se investească tot ce se poate în asigurarea a tot ce trebuie în spitalul vechi.

Anul viitor sunt şanse să vedem noi secţii modernizate

Igienizarea subsolului unde sunt vestiarele va începe anul acesta. Din estimările oficialilor sibieni, dacă licitaţia va decurge în condiţii normale, sunt şanse ca anul viitor să vedem şi tunelul pe care sunt transportaţi pacienţi în cărucioare sau pe tărgi, să fie şi el reabilitat complet.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu